Kizárták az ámokfutó szerbet Micheliszék bajnokságából

2019.07.16. 14:54

Végleg kizárták az idei TCR Európa-kupából az olasz Target Comptitionben versenyző szerb pilótát, Dušan Borkovićot, aki a hétvégén egy pilótatársára támadt a Red Bull Ringen rendezett futamon.

A szerb pilóta a második, vasárnapi verseny után rohant oda a boxutcában a rivális M Racing egyik pilótájához – menet közben egyes források szerint saját feleségét is fellökte, míg mások, főleg a szerb csapata szerint a nő a vizes aszfalton esett el –, majd Natan Bihel kocsijának ajtaját feltépve akarta kérdőre vonni a francia pilótát. Az eset furcsaságát növeli, hogy Borković valójában a csapat másik pilótájával, Nelson Panciaticivel ütközött a pályán, így vele lehetett gondja, de a méregtől nem látva összekeverte a két versenyzőt.

Az ügy után kizárták a legutóbbi versenyről, majd az esetet felülvizsgálva a TCR Európa-kupa promótere, Paulo Ferreira úgy döntött, hogy a teljes szezonról eltiltja a szerb pilótát, akinek nincs helye ilyen események után a bajnokságban.

Borković egyébként is próbaidőn volt, miután tavaly, a monzai versenyhétvégén egy nézeteltérés után szintén kijött a sodrából, és ököllel támadt rá egy versenyzőtársa, Mikel Azcona egyik rokonára. Akkor is felmerült az eltiltás lehetősége a bajnoki címért versenyben levő szerbnél, de végül autóba ülhetett a szezonzáró hétvégén Spanyolországban, és végül Tassi Attilát egyetlen ponttal előzve bronzéremmel zárta a bajnokságot.

Borković a hétből négy versenyhétvége után 11. helyen állt a bajnokságban, azt egyelőre nem tudni, hogy a helyére igazol-e valakit a szerbén felül még négy Hyundait versenyeztető, a csapatversenyben vezető olasz csapat.

Ebben a bajnokságban versenyez Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapata, a M1RA is, pilótájuk, Luca Engstler 36 pont hátránnyal lemaradva második az összetettben, míg a csapatversenyben harmadik helyen áll a legutóbbi hétvégén futamgyőztes M1RA.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás