Szezon közben távozik Michelisz csapatának magyar pilótája

2019.08.01. 10:26

Váratlan pilótatávozást jelentett be Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapata, a M1RA:  Nagy Dániel nem indul a TCR Európa-kupa hétvégi, oscherslebeni német futamán. A hivatalos indoklás szerint a gyenge 2019-es teljesítmény miatt döntött úgy Nagy, hogy elhagyja a M1RA-t. Csapattársa, az összetett második helyén álló Luca Engstler változatlanul folytatja a szereplést.

„Kevéssel a TCR Európa-kupa augusztus 2-4-i németországi fordulója előtt értesültünk arról, hogy Nagy Dániel és édesapja döntése értelmében versenyzőnk nem tart a csapattal Oscherslebenbe a hétvégén. Elhatározásukat tudomásul vettük és tiszteletben tartjuk” – közölte a csapat. A játékos menedzsmentje így fogalmazott: „Az idei szezon nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük. Az elmúlt időszak sorozatos sikertelensége miatt úgy döntöttünk, elválnak útjaink a M1RA-tól.”

Nagy a 2018-as szezonban ötödik helyen zárt a bajnokságban, egy futamgyőzelem mellett még öt dobogós eredménye volt, 2019-ben viszont nem jöttek az eredmények a Hyundai tehetséggondozó programjába is bekerülő fiatal pilótától, aki a szezon eddigi négy versenyhétvégéjén csak egy dobogós helyet szerzett, és jelenleg 60 pontjával 14. az összetettben.

Egyelőre bizonytalan, hogy ki veszi át Nagy helyét a M1RA-ban, de az is elképzelhető, hogy a csapat végül csak egy autóval áll rajthoz a pénteken induló versenyhétvégén. „[D]olgozunk Dani helyettesítésén, ami fontos lenne a csapatbajnoki esélyeink életben tartásához, hiszen itt a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán. A váratlan helyzet és az idő rövidsége miatt adminisztrációs akadályok is nehezítik a dolgunkat, de ha sikerrel járunk, a lehető leghamarabb beszámolunk a fejleményekről. Ha nem, akkor a megszokottaktól eltérően csak egy autóval indulunk Oscherslebenben” – írták.

Sajtóhírek szerint egyébként megvan a M1RA kiszemeltje, ám ezzel megvárnánk a hivatalos bejelentést.

A TCR Európa-kupa oscherslebeni programja

augusztus 2., péntek

  • 13.30-14.00 Első szabadedzés
  • 16.10-16.40 Második szabadedzés

augusztus 3., szombat

  • 09.50-10.25 Időmérő
  • 13.40-14.05 Első futam

augusztus 4., vasárnap

  • 13.30-13.55 Második futam