21. helyről top 10-es pontszerző Micheliszék új pilótája

2019-2019 Oschersleben Friday---2019 TCR EUR Oschersleben FP, 67
2019.08.03. 14:12

Két nagy baleset is tarkította a TCR Európa-kupa első futamát a németországi Oscherslebenben, az első a rajt után, még az első körben ütött ki 4-5 pilótát, majd a futam közepén a célegyenesre fordulva ért össze egy ötfős bolyban három pilóta, újabb kiesőket hozva.

Az első balesetben defektet kapott a M1RA-ban versenyző, a futam előtt az összetett második helyén álló Luca Engstler, aki a kerékcsere után még ellenőrizte ugyan, hogy minden rendben van-e a Hyundaion, de érdemben már nem tudott visszaszállni a versenybe.

Jobban járt újdonsült csapattársa, a Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapatától váratlanul, szezon közben távozó Nagy Dániel helyére igazolt Szabó Zsolt Dávid, aki a 21. helyről indulva, a baleseteket elkerülve végül a 10. helyen ért célba a német futamon. Szabónak az is segített, hogy a második balesetet okozó Davit Kadzsaja áthajtásos büntetést kapott, majd miután ezt nem volt hajlandó időben letölteni, fekete zászlóval intették ki a kilencedik helyről.

Az élen eközben folyamatosan nagy csatát vívott az élről induló Andreas Bäckman (Hyundai) és a rajt után őt megelőző Daniel Lloyd (Honda), aki a jó rajt után sokáig meg tudta tartani vezető helyét, de három körrel a vége előtt hibázott, és Bäckman azonnal lecsapva visszavette a vezetést. A svéd pilóta nyert is, ám később túl szélesnek találták az autóját, így kizárták, és elbukta a győzelmet. Az eredetileg dobogós Nelson Panciatici 30 másodperces büntetést kapott, így Szabó még két helyet nyerve a nyolcadik lett.

Bäckman kizárásával a leintéskor még csak harmadik Daniel Lloyd örökölte a győzelmet, mögötte Tom Coronel és Josh Files lettek még dobogósok.

A szombatot pont nélkül záró Engstler visszacsúszott a pontverseny negyedik helyére, vasárnap 13.30-tól javíthat majd. Az élen Josh Files áll 224 ponttal, előnye 61 pont Julien Briché, 62 Mat'o Homola és 66 Engstler előtt.