Márquez érinthetetlen, már az 50. MotoGP-győzelménél jár

2019.08.04. 16:02

A spanyol Marc Márquez nyerte a MotoGP Cseh Nagydíját Brnóban, és ezzel ő lett a negyedik olyan motoros, akinek legalább 50 futamgyőzelme van a legmagasabb kategóriában.  A Honda pilótája idei hatodik futamgyőzelmét szerezte.

A Cseh Nagydíj esőzés miatt a tervezettnél később startolt el, a rendezők megvárták, hogy felszáradjon a pálya, így a versenyzőknek sem kellett gumit cserélniük. 

Márquez mindjárt a start után az élre állt, Dovizioso (Ducati), Rins (Suzuki) és Miller (Ducati) üldözte a világbajnoki címvédőt. Ők négyen egy másodperccel elszakadtak a többiektől.

Márquez nem adta át az első helyet, de 10. kör után még közel voltak Doviziósóék, ezután kezdte leszakítani őket, másfél másodperccel ment előttük. A spanyol a végére három másodperce növelte az előnyét, Dovizioso megtartotta a második helyet, Miller viszont helyet cserélt Rinsszel. 

Marc Márquez Brnóban
Marc Márquez Brnóban

„Nagyon koncentrált voltam az elejétől, az egyes kanyarban még volt pár vizes volt, de úgy döntöttem, hogy bekezdek, és tartom a ritmusomat. Láttam, hogy Dovizioso mögöttem van. Csak nyomtam, és amikor már csak 10-11 kör maradt, eljötte az ideje, hogy még jobban nyomjam" – nyilatkozta Márquez győzelme után.