Lőrinc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Rázókő katapultálta a levegőbe az F3-pilótát Monzában

2019.09.07. 12:13

Hatalmas, de elsőre szerencsés kimenetelűnek látszó baleset történt Monzában a Forma-3 szombati futamán, röviddel a Forma-1 harmadik szabadedzése előtt. Alex Peroni balesete a hosszú, szinte végig padlógázas jobbkanyarban, a célegyenesre ráfordító Parabolicában történt, amikor kocsijával kicsit a pályán kívülre szorulva ráhajtott az egyik, fekvőrendőr szerű rázókőre.

A Campos Racing kocsija úgy lőtt ki a levegőbe, mintha ugratóra hajtott volna, majd több fordulat után, több méter magasról nagy erővel zuhant a kanyar külső ívét szegélyező korlátra.

Csodával határos módon az ausztrál pilóta kiszállt a kocsiból, de csapata biztonsági okokból elküldte kivizsgálásra. Ott derült ki, hogy eltört a versenyző egyik gerinccsigolyája. Szinte biztos, hogy nála is a kocsikra szerelt bukókeret, a glória mentett életet, vagy legalábbis előzte meg a súlyos, életveszélyes sérülést.

A baleset után a Camposnál az F2-ben induló Jack Aitken Twitteren jelezte, hogy nem normális működés közben okozott ilyen balesetet a rázókő, ami szinte biztosan vagy eltört, vagy valami más módon hibásodott meg.

Az eset miatt a Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi személyesen is kiment a kanyarba, hogy ellenőrizze a körülményeket, ami után a külső ívre szerelt rázókövek eltávolítását kérte. Emiatt kisebb csúszással indult a Forma-1 harmadik szabadedzése.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport