Összeomlott a halálos F2-baleset súlyos sérültjének légzése, mesterséges altatásban tartják

2019.09.07. 09:05

Rossz hírek érkeztek szombat reggelre a múlt hétvégi, halálos végkimenetelű Forma-2-es versenybaleset egyik súlyos sérültjéről, a jelenleg már Londonban ápolt Juan Manuel Correáról, akinek összeomlott a légzése, ezért orvosai mesterséges altatásban tartják.

Correa szüleinek rövid közleménye szerint a múlt hétvégi, hatalmas erejű ütközés után ARDS-szel (akut, diffúz tüdőkárosodás okozta légzési elégtelenség) ápolt pilóta légzése az ilyenkor gyakori módon összeomlott pénteken, így jelenleg gépekre kapcsolva lélegzik, mélyaltatásban. Állapota kritikus, de stabil, így továbbra is az intenzíven kezelik tovább.

Correa szülei hozzáteszik, hogy bíznak benne, fiuk most is meglepi majd valamivel őket, és megint megmutatja, milyen nagy küzdő és mennyire erős, és rendben felépül majd.

A Forma-2-ben a Sauber Junior Teamnél versenyző amerikai Correa ütközött neki kocsijával múlt szombaton a spái versenypályán a balesetben életét vesztő Anthoine Hubert versenyautójának. Az ütközés kivédhetetlen volt, Hubert röviddel a baleset után életét vesztette, Correát pedig azóta is az intenzíven ápolják kritikus állapotban.