Őrült harc vár a dobogóért Michelisz csapatára

2019.09.22. 13:26
Egy versenyt eldöntött, egyet viszont nyílttá tett a TCR Európa-kupa utolsó előtti versenyhétvégéje. Barcelonában ugyanis már szombaton elvitte a csapatverseny bajnoki címét az 5 Hyundaijal induló Target Competition, viszont a hétvégére majdnem 80 pontos előnnyel érkező Josh Files nem tudta bebiztosítani a monzai szezonzáró előtt az egyéni összetettet, sőt, előnye 50 pont alá csökkent, de még így is ő számít az esélyesnek a sorozatban. Michelisz Norbert csapata, a M1RA egyéniben és csapatban is a dobogóért küzdhet az idény végén.

Szombat után vasárnap sem ment le simán a TCR Európa-kupa barcelonai versenye, ám míg szombaton két első körös baleset, addig vasárnap két, a pálya szélén félreállt autó hozott biztonsági autót. Mire beküldték a safety cart, a M1RA Hyundaiával a 12. helyről induló Luca Engstler remek rajttal már a 7. helyen volt, ám innen később visszacsúszott a még pontszerző 11. helyig, és itt is zárta a futamot.

Az élen a fordított rajtrácsos pole-t megszerző Dan Lloyd magabiztos győzelmet aratott, idénybeli második sikerét szerezve a Hondy Civickel. Mögötte Gilles Magnus és Julien Briché lettek még dobogósok, utóbbi ezzel nyílttá tette az utolsó, monzai fordulóra az egyéni versenyt, hiszen 48 pontra feljött az élen álló Josh Files mögé.

Az első hely szinte biztosan köztük dől el, a harmadik Andreas Bäckmantól tökéletes hétvége, Filestól pedig lényegében nulla pont kéne, hogy a svéd előzhessen. A dobogó többi helyéért is nagy harc megy majd, a harmadik Bäckman és a hetedik Magnus között csak 18 pont van az összetett versenyben, és ezek között a helyek között van a M1RA versenyzője, Luca Engstler is, aki a dobogó harmadik fokát veheti célba Monzában.

Hasonló lehet majd a cél október 12-13-án a M1RA számára is, Michelisz Norbert csapata jelenleg harmadik az összetettben, előnyük 40 pont fölött van a negyedik JSB Compétition előtt, őket kell szemmel tartaniuk. Matematikailag a Team WRT második helye sem elérhetetlen, de a nagyjából 80 pontos hátrány ledolgozásához legalább egy kettős győzelem és a két futamon 3-4 dobogós helyezés kellene Monzában.