Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Nincs benne Michelisz a motorsport-olimpiára küldött magyar csapatban

2019.10.08. 11:28

Hatfős csapattal indul Magyarország a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által meghirdetett első motorsport-olimpián, amit a Róma melletti Vallelunga versenypályán rendeznek majd elsőként, majd a helyszín évente változik majd.

A magyar csapatot

  • túraautóban a kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert,
  • gokart szlalomban az egyaránt 14 éves Kiss Dorka és Németh Bálint,
  • szimulátorban a 2018-as magyar bajnok Báder Benjámin,
  • driftben Szántó Zoltán,
  • Forma-4-ben a német F4-bajnokságban induló Tóth László alkotja majd.

GT-ben nem lesz magyar induló.

A csapat legismertebb tagja Kiss, aki ugyan 2011 óta kamionozik, de előtte 2005-10 között túraautós kategóriában versenyzett. A Motorsport Gamesen a Team Unicorse által felkészített Alfa Romeo Gulietta TCR-rel indul majd. „Ezzel a csapattal és ezzel a márkával néhány évvel ezelőtt az európai túraautós kupában már versenyeztem, értünk el szép eredményeket, ezért bízom abban, hogy Vallelungában is jól szerepelek majd” – mondta el Kiss.

Kiss a csapat kihirdetése után meglepődöttségéről nyilatkozott az Indexnek, elárulva, hogy álmodni sem mert arról, hogy az ő pályázatát találja majd győztesnek az MNASZ.

Nagyon meglepődtem, amikor megjött a válasz-email arról, hogy az én pályázatom nyert, és én képviselhetem Magyarországot a versenyen. Biztos voltam benne, hogy a WTCR-ben induló magyarok, Michelisz Norbert vagy Tassi Attila lesz a túraautós induló, ezek után meglepett, hogy végül én mehetek a motorsport-olimpiára, ami nagy megtiszteltetés és lehetőség, és igyekszem majd a lehető legjobban szerepelni

– árulta el Kiss, akinek nagyjából három hete lesz, hogy a hatalmas kamion után visszaszokjon a jóval kisebb túraautóba.

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke, aki csapatkapitányként kíséri majd a csapatot Rómába, elmondta, a magyar szövetség tervez pályázni később a Motorsport Games megrendezésére, amiben a kormány támogatását is élvezik.

A tervezett program szerint az első motorsport-olimpia nyitóünnepsége október 31-én, Rómában lesz. A szabadedzéseket, az időmérő edzéseket és a futamokat november 1-3-án rendezik meg minden kategóriában, majd záróünnepséggel ér véget az esemény.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) pályázati úton választotta ki az indulókat, akik egységes egyenruhát kapnak majd a Dorkótól.

(Index/MTI)