Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Egy WTCR-címet behúztak Micheliszék

2019.10.22. 12:01

Első szezonjában egyből sikerrel kezdett a M1RA Esport, Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapatának esport-tagozata, hiszen a csapat pilótája, Báldi Gergő nyerte a virtuális WTCR-bajnokság második szezonját.

Báldi, aki Michelisz Norbert Hyundaiával teljesítette a szimulátoridényt, a hét versenyhétvégéből három alkalommal is nyerni tudott, a bajnoki győzelmet pedig az utolsó hétvégén biztosította be.

Szintén nagy siker a M1RA szempontjából, hogy a csapat mindhárom pilótája, Báldi Gergő, Nagy Dávid és Csuti Zoltán is tudott futamot nyerni a szezonban, ahol többek között a Forma-1-es Williams istálló, illetve a korábbi F1-világbajnok Fernando Alonso esport-csapataival csaptak össze.

A szezon viszont ezzel még nem ért véget: a mezőny nyolc legjobb pilótájának, köztük Báldinak és Nagynak még lesz egy komolyabb összecsapása, decemberben ugyanis a WTCR malajziai idényzáróján szemtől szemben méri össze tudását a 8 legjobb pilóta Sepangban egy 25 ezer euró összdíjazású szuperdöntőben.

Nagyon jó érzés lesz online bajnokként, Nagy Dávid csapattársammal együtt kiutazni Sepangba decemberben. Mondanám, hogy bárcsak már ott lehetnénk, de addig még bőven lesz dolgunk, a lehető legfelkészültebbek szeretnénk lenni. Most nagyon boldog vagyok, és nem csak az eredmény miatt. Ahogy a szezon eleji nehézségekre reagáltunk, ahogy csapatként együttműködve feltártuk a hiányosságainkat és ahogy változtattunk sok megszokott dolgon, az volt a kulcsa a szezon közbeni teljesítményugrásnak

értékelt a bajnok Báldi, kiemelve hogy a szezon után úgy érzi, a lehető legjobb helyen vannak a M1RA-nál.

5d2337cadce5a baldi
Fotó: Thomas Oberrainer / M1RA

A M1RA három pilótája összességében a hét versenyhétvégén három pole pozíciót, tíz dobogós helyet és öt futamgyőzelmet szerzett. A legeredményesebb hétvégéjük az utolsó előtti, a makaói volt, amin Báldi Gergő megnyerte az időmérőt és egy futamot, Csuti Zoltán megnyerte a második kfutamot, Nagy Dávid pedig egy harmadik helyet gyűjtött.