Motorsport-olimpia: remek magyar kezdés F4-ben

DSCF7287
2019.11.02. 15:09

Tóth László a 10. helyről rajtolva a negyedik helyen ért célba a Formula-4 kategória szombati versenyén, az úgynevezett kvalifikációs futamon a Róma mellett elhelyezkedő Vallelunga versenypályán zajló Motorsport Gamesen. Tóth remek előzések és hibátlan versenyzés után került a dobogó közelébe, így jó rajthelyről vághat majd neki a vasárnapi versenynek.

Tóth előtt az olasz Andrea Rosso nyert, a második az izraeli Ido Cohen, a harmadik pedig a német Niklas Krütten lett. A vasárnapi futam 11.40-től rajtol majd.

Nem alakult jól a túraautósoknál Kiss Norbert számára a szombat – a két délelőtti időmérőn a 11., illetve a 14. rajthelyet szerezte meg, ám két pilóta büntetése miatt a szombati futamot végül a 9. helyről kezdhette meg, innen pedig a 13. helyen zárt. A túraautós futamot az orosz Klim Gavrilov (Audi) nyerte a szlovák Mat'o Homola (Hyundai) és a belga Gilles Magnus (Audi) előtt.

A nap vesztese az első időmérőt megnyerő, a másodikat pedig kihagyó Luca Engstler volt – a Michelisz Norbert versenycsapatában, a M1RA-ban versenyző német autójában motort kellett cserélni, így bukta az első futamra az első rajthelyét, és vasárnap is a mezőny végéről kezdhet majd csak.

A magyar küldöttség két tagjának, a gokartban szlalomban induló Németh Bálintnak és Kiss Dorkának szombaton véget is ért az első alakalommal megrendezett motorsport-olimpia, a páros ugyanis egyetlen hellyel, de lemaradt a továbbjutásról. Németh pénteken és szombaton is kiváló eredményt ért el, Kiss viszont a vizes pályán pótolt, péntekről elhalasztott futamon nem tudott jó időt menni, és végül a 17. helyen zártak.

Báder Benjámin tizedik lett a szimulátorosok döntőjében a Róma mellett elhelyezkedő Vallelunga versenypályán zajló Motorsport Games szombati napján. Báder hatodikként jutott tovább az elődöntőbe, ahonnan egyenes ágon ment a döntőbe, amit végül 10. helyen zárt, miután a futam elején megpördült, majd a két kötelező kerékcsere helyett hármat teljesített.

Szántó Zoltán a drifteseknek péntek este megtartott, villanyfényes kvalifikáción bejutott a legjobb 16 közé, ott pedig az orosz Ilja Fedorovval került egy párba. A két versenyzőnek kétszer kellett végigmennie a Vallelunga pályán belül kialakított távon, előbb az orosz, majd a magyar driftes ment elől. A két futam alapján mindhárom pontozóbíró Fedorovot látta jobbnak, így Szántó számára véget ért az olimpia.