A Forma-1 is figyeli a koronavírus terjedését

2020.01.30. 11:01

Közleményt adott ki csütörtökön a legfontosabb autós versenysorozatokat, így a Forma-1-et is felügyelő Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) a Kínából terjedő koronavírussal kapcsolatban.

A szervezet hangsúlyozza, követi a vírus terjedését, illetve az azzal kapcsolatos történéseket.

Az FIA mérlegelni fogja a versenynaptárok következő futamait, és ha kell, megteszi a szükséges lépéseket, hogy megvédje a globális motorsportközösséget, illetve a társadalom még szélesebb köreit is 

- áll a közleményben.

A szövetségnek résen kell lennie, ugyanis két fontos eseménye is Kínában lesz a tervek szerint a következő hónapokban. Az elektromos F1, azaz a Formula-E kínai versenye március 20-21-én, a Forma-1 pedig április 17 és 19 között érkezne az országba, utóbbi Sanghajba.

A kínai válogatott futballmeccseit is törlik

A Kínai Labdarúgó Szövetség a koronavírus terjedése miatt minden hazai rendezésű válogatott mérkőzést elhalasztott idén. A szövetség csütörtökön honlapján közölte, hogy a halasztás minden korosztályt és az összes szakágat érinti. Az elmúlt napokban hasonló okokból az ázsiai országban több jelentős nemzetközi sporteseményt töröltek már, illetve egy évvel elhalasztották a márciusra tervezett fedettpályás atlétikai világbajnokságot.

A legnagyobb európai légitársaságok sorban állítják le kínai járataikat, az atlétikai vb-t egy évvel elhalasztották. A legérintettebb kínai városok közben karantén alá kerültek a koronavírus miatt, amelynek még nincs ellenszere.