Fél évvel visszavonulása után visszatérhet Jorge Lorenzo

2020.02.04. 11:49

Alig három hónappal visszavonulásának bejelentése után máris hivatalos MotoGP-eseményen szerepelt Jorge Lorenzo, amikor kedden motorra ült a szezon előtti előteszten a Yamaha tesztpilótájaként. A sepangi felkészülésen csak újoncok vagy tesztpilóták indulhattak.

A 32 éves exversenyző múlt novemberben, az utolsó tavalyi futamon jelentette be, hogy sorozatos sérülései miatt befejezi. A Honda versenyzőjeként távozott, de múlt héten volt csapata, a Yamaha tesztelni szerződtette.

Lorenzo ötszörös világbajnok, kétszer a 250-es, háromszor a MotoGP-kategóriában lett első, mindhárom MGP-címét Yamahával nyerte. 2008 és 2016 között 44 futamon győzött a japánokkal, Valentino Rossi után ő a második legsikeresebb motorosuk. 

2017-ben igazolt a Ducatihoz, majd onnan 2019-re ment a Hondához, és mindössze egy, nagyon szerencsétlen évad után elköszönt.

Tesztvisszatérésénél is érdekesebb, hogy ez csak a kezdet lehet, ugyanis maga a Yamaha is megerősítette, ha Lorenzo úgy érzi, ők futamon is szívesen elindítanák.

Nem tervezünk wild card-lehetőséget Lorenzónak 2020-ra, de a Yamaha nyitott rá, ha a pilóta úgy döntene

- áll az istálló közleményében. (A wild card egyszeri beugrást jelent egy-egy nagydíjra.)

A Gazzetta.it ezek után biztos benne, hogy ha minden terv szerint megy, Lorenzo ott lesz a rajtnál hazai futamán, a barcelonai Katalán GP-n június elején, majd még egy nagydíjon indít a Yamaha egy harmadik gépet neki.

Addig is tervezik, hogy Lorenzo péntektől motorozni fog a hivatalos, háromnapos teszten, amelyen már az idénre szerződtetett versenyzők is indulhatnak, a Yamahánál Maverick Vinales és Valentino Rossi Lorenzo május elején csak 33 éves lesz, váratlanul hagyta abba, visszatérésére minden esély megvan.