Már szervezik a hungaroringi WTCR-futam halasztását

2020.03.12. 09:18

Április 25-26-án a Hungaroringen kezdhetné meg a címvédést a túraautó-világkupa 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert, ám a magyar kormány által szerdán (március 11.) elrendelt veszélyhelyzet miatt veszélybe került az idénynyitó WTCR-futam.

A helyzetre reagálva a rendező Hungaroring Sport Zrt. közleményt adott ki:

A Hungaroring Sport Zrt. a kialakult nemzetközi helyzetre való tekintettel előrelátóan már korábban megkezdte a tárgyalásokat a WTCR és az ETRC nemzetközi promótereivel az eredetileg április 25-26-ára tervezett Super Racing Fesztivál elhalasztásáról. A tárgyalások és időpont-egyeztetések jelenleg is zajlanak.

Hozzátették, hogy az augusztus 1-2. közé tervezett 35. Magyar Nagydíjat egyelőre nem érinti a veszélyhelyzet, ezzel kapcsolatban korai lenne még bármilyen intézkedést hozni, de folyamatosan kapcsolatban állnak mind az operatív törzzsel, mind a tisztifőorvosi szolgálattal.

A WTCR-ben korábban törölni kellett a spanyolországi kollektív tesztet a koronavírus miatt, ennek pótlásáról egyelőre nem döntöttek, és az Európában egyelőre egyre jobban terjedő fertőzés miatt nem is lesz könnyű helyszínt és időpontot találni a tesztnek.