Pótolhatják Micheliszék törölt hungaroringi versenyét

2020.04.27. 16:19

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) iránymutatása alapján augusztustól rendezhet nemzetközi autóversenyeket Magyarország, ezt Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke mondta a köztévé hétfői műsorában. 

Oláh Gyárfás szerint van rá esély, hogy pótolják a túraautó-világkupa (WTCR)  magyarországi futamát, amit eredetileg április végén rendeztek volna a Hungaroringen, de a koronavírus-járvány miatt töröltek. A WTCR-ben szerepel Michelisz Norbert, aki előző évben megnyerte a bajnokságot. A sorozat promótere egy teljesen új versenynaptárban gondolkodik, amelyben az ázsiai helyszínek helyett csak európai versenyek lennének, köztük a magyarral. 

A Forma-1-es Magyar Nagydíj időpontja viszont kőbe vésett, mivel sokkal bonyolultabb lenne az F1 versenynaptárát átszervezni, mondta a FIA offroad bizottságának elnöke, a motorsport világtanács üléseinek magyar résztvevője. Hogy lesz-e a Hungaroringen F1-es futam, azon múlik, hogy Magyarország képes-e megrendezni. A legfrissebb forgatókönyv szerint a 2020-as F1-es világbajnokság július elején Ausztriában kezdődne, utána a Brit Nagydíj és a Magyar Nagydíj következne. 

A gyorsasági kamionos Európa-bajnokság magyarországi versenyét áprilisról júniusra halasztották, de még nem született végső döntés erről. Az országos bajnokságok reálisan júliusban indulhatnak, tette hozzá. A május végi Ózd-Salgó rali megrendezésére már kevés az esély, mert akkor sem lesz elég idő a verseny megrendezésére, ha május 3. után a  kormány valóban enyhít a korlátozásokon.