MotoGP: 70 éves sorozatot szakít meg a koronavírus

2020.04.29. 14:02

Az eddigi halasztgatások után szerdán hivatalosan is töröltek három helyszínt a MotoGP 2020-as versenynaptárából, így már biztos, hogy nem lesz verseny Hollandiában, Németországban és Finnországban.

A hollandiai verseny törlésével a MotoGP történetében egyedülálló sorozat szakad meg, az 1949-ben, 71 éve indult sorozat minden évében volt futam Assenben, a koronavírus-járvány miatt viszont megszakad a sor. A pálya stabil anyagi helyzete miatt nem jelent óriási tragédiát pénzügyi szempontból a futam törlése.

Finnországba 1982 után tért volna vissza a sorozat a frissen épített KymiRingre, de egy újabb évvel csúszik a nagy bemutatkozás, amihez még a pálya engedélyeztetése is kell a Nemzetközi Motor Szövetség (FIM) részéről.

Múlt héten a MotoGP fölött álló Dorna Sports vezetője, Carmelo Ezpeleta még úgy nyilatkozott, hogy reméli, júliusban el tudják kezdeni a szezont, amit 10-12 európai versennyel tudnának le, a többi kontinens kihagyásával.

A 2020-as versenynaptárról a most bejelentett három futam mellett a katari versenyt is törölték. Jelen állás szerint augusztus 9-én, Brnóban indulhatna el az idény.