Újra magyar kamionnal versenyez a kétszeres Eb-győztes Kiss Norbert

2020.05.24. 14:37 Módosítva: 2020.05.24. 17:50

A kétszeres kamion-Európa-bajnok Kiss Norbert újra magyar versenycsapat, a Révész Truck Racing Team versenyzőjeként áll rajthoz a FIA ETRC kamion-Európa-bajnokságon, írja a csapat közleménye.

Kiss hónapok óta készül, hogy új csapatával a harmadik Eb-címét is megszerezze. A versenykamion az ország egyik legjobban felszerelt műhelyében nyerte el végleges formáját, festését. A 40-es rajtszámmal induló MAN típusú versenykamiont Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss hamarosan tesztelni fogja az új versenykamiont.

Jelen állapot szerint a futamok augusztus végén Csehországban indulnak, és november közepén az olaszországi Misanoban lesz az utolsó verseny.

„Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy létre jött ez az új magyar csapat és különösen boldog vagyok, hogy egy ilyen ikonikus cégcsoport karolt fel bennünket, mint a Révész-csoport. Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon” – mondta Kiss, aki hozzátette, nagyon keményen dolgoznak, hogy harcban legyenek az Európa-bajnoki címért.

A cégcsoport elnök-tulajdonosa, Révész Bálint úgy nyilatkozott, hogy régi nagy álma valósult meg azzal, hogy létrejött ez a kamion-versenycsapat, és nagyon örül, hogy meg tudták győzni Kiss Norbertet, hogy a csapat színeiben induljon.

„Összeállt a magyar csapat, magyar versenyzővel és célunk a dobogó legfelső foka lesz már az első évben” – nyilatkozta Kozák Attila, a csapat vezetője, aki számára nagyon fontos, hogy a Révész-csoport fennállásának 40. évfordulóját egy erre méltó kamion-Európa-bajnoki kupával is meg tudják ünnepelni.

Kiss legutóbb 2015-ben nyert Eb-címet, akkor is egy magyar csapat, az OXXO Racing Team MAN típusú versenykamionjával.