Volt csapattársa szerint Vettelnek minél előbb el kéne hagynia a Ferrarit

2020.07.08. 11:34

A korábbi Forma-1-es pilóta, Mark Webber szerint nyilvánvaló, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari kapcsolata véget ért, és mindkét félnek az lenne a legjobb, ha mielőbb elválnának az útjaik, írja a Motorsport.

Az idény első futama után a Red Bull egykori ausztrál versenyzője egy podcastben mondta el véleményét volt csapattársa helyzetéről. Vettel csak a 10. helyen fejezte be az Osztrák Nagydíjat, a verseny alatt több hibát is vétett, miközben csapattársa, Charles Leclerc a második helyen ért célba. Azt már korábban bejelentették, hogy Vettel a szezon végén elhagyja a Ferrarit.

Webber szerint a négyszeres világbajnok német versenyző „üresnek” tűnt a futam után. „A kapcsolatuknak annyi, a kémia már nincs meg köztük, a házasságuk véget ért” – mondta Webber a Ferrari és Vettel viszonyáról.

Sebastianon piros overál van, piros autót vezet, de már csak magára számíthat. Egyes forgatókönyvek szerint az lenne a legjobb, ha ez most véget érne

  – mondta Webber, aki 2009 és 2013 között volt Vettel csapattársa a Red Bull-nál.

Ugyanakkor Vettel optimistán nyilatkozott a következő, hétvégi Stájer Nagydíj előtt, ahol természetesen javítani szeretne, írja az MTI.

„Itt az esély, hogy jobban teljesítsek, mint egy hete. Egy csomó újabb adatunk van az autóról, amelyekkel dolgozhatunk. Emellett úgy gondolom, sok hasznos dolgot tanultunk az első futamon" – mondta a német versenyző. A Ferrarinak komoly hiányosságai vannak mind az aerodinamika, mind a motor teljesítményének területén, így az előzetesen tervezettnél korábban beveti majd fejlesztéseit.

A csapat eredetileg úgy készült, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon használja élesben először az új aerodinamikai csomagját, de hétfőn közölte, már a Stájer Nagydíjon bevethetnek ebből bizonyos elemeket. "Versenyben vagyunk az idővel, de mindent megteszünk, amit tudunk. A tény, hogy ismét ugyanazon a pályán szerepelünk, újabb okot ad arra, hogy már itt kipróbáljunk néhány fejlesztést" – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.