Mégsem fog öt nappal a műtétje után versenyezni a MotoGP-bajnok

2020.07.25. 17:38

Marc Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának címvédője hivatalosan is visszalépett a vasárnapi Andalúziai Nagydíjtól, írja az MTI.

A spanyol versenyző múlt vasárnap a szezonnyitó Spanyol Nagydíj utolsó körében bukott. A balesetben eltört a felkarcsontja, amelyet kedden egy titánlemezzel rögzítettek Barcelonában.

Az első becslések után úgy tűnt, a hatszoros MotoGP-bajnok augusztus 9-én a brnói Cseh Nagydíjon térhet vissza. Csapata, a Repsol Honda az orvosi felülvizsgálat után azonban csütörtökön azt közölte, hogy Márquez jó állapotban van, és rajthoz állhat az idény második futamán, amelyet ugyancsak Jerezben rendeznek.

Mindezek ellenére Márquez a szombati edzésen nem teljesített mért kört, majd csapata bejelentette, hogy nem áll rajthoz vasárnap. „Az időmérő első szakaszában Marc nem érezte jól magát, ezért jobb, ha nem kockáztat” – mondta Alberto Puig csapatfőnök, aki hozzátette, hogy Márquez nem maradhat otthon, ha úgy gondolja, van esély az indulására, tehát meg kellett próbálnia versenyezni, ám a visszaléptetésével helyes döntést hoztak.