Tekla
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Egy házi baleset miatt kellett újra megműteni a MotoGP-bajnokot

2020.08.06. 18:56

A hatszoros MotoGP-világbajnok Marc Márquez a versenysorozat nyitányán bukott és törte el felkarcsontját. A törést megműtötték és titánlemezzel rögzítették, nem sokkal később aztán egy újabb operációra volt szükség, mert eltört a beültetett lemez is. A Honda Repsol csapatfőnöke azt nyilatkozta, hogy ezt egy házi baleset okozta. Márquez egy ablakot nyitott ki, amikor eltört a lemez.

„Ahogy tudják, hétfőn Marcnak még egy műtétje volt a felkarcsontján, amit a jerezi bukás okozott" – mondta Alberto Puig a brnói Cseh Nagydíj előtt.

„Egy házi baleset volt, megpróbált kinyitni egy ablakot, amikor hirtelen nagy fájdalmat érzett, és később kiderült, hogy eltört a lemez. Mindez a karjában lévő feszülés miatt történt. Az orvosok megfeleltek neki, de ők sosem tájékoztattak minket arról, hogy a lemez is eltörhet. Ha ezt tudjuk, akkor valószínűleg el sem megyünk Jerezbe, és a Honda nem ad neki esélyt a versenyzésre" – mondta a csapatfőnök, aki megjegyezte, végül is szerencsés volt Márquez, hogy otthon sérült meg, és nem egy futamon, ahol akár még egy súlyos balesetbe keveredhetett volna a karja miatt. 

Egyelőre nem tudják, hogy mikor térhet vissza a motoros, de az biztos, hogy csak nőni fog a hátránya a többiekkel szemben, és nagyon nehéz lesz neki megszerezni idén a hetedik vb-címét.

(via Yahoo)