Centiken múlt, hogy a pörgő roncsok nem okoztak tömegbalesetet a MotoGP-futamon

2020.08.16. 17:55

Az olasz Andrea Dovizioso nyerte a MotoGP szezonbeli negyedik futamát, az Osztrák Nagydíjat, írja az MTI. A Ducati 34 éves versenyzője pályafutása 15. győzelmét szerezte meg a MotoGP-ben.

A verseny az olasz Franco Morbidelli és a francia Johann Zarco ütközése miatt marad emlékezetes: nem sokon múlt, hogy az elrepülő motorok másokat is eltaláljanak, Valentino Rossi és Maverick Vinales is csak centikkel kerülte el az össze-vissza pörgő roncsokat. A baleset miatt átmenetileg leállították a versenyt. Az autosport.com információi szerint egyik versenyző sem sérült meg a hatalmas balesetben. 

 A címvédő, hatszoros MotoGp-bajnok Marc Márquez ezen a versenyen sem állt rajthoz, még mindig a szezonnyitón elszenvedett kartöréséből lábadozik, a spanyol klasszist kétszer is meg kellett műteni a 140 kilométer per órás sebességnél történt bukás után. 

A Moto2-ben sem úszták meg ijesztő baleset nélkül. A világbajnokságot vezető Enea Bastianini elesett, Hafizh Syahrin pedig nem tudta kikerülni az olasz versenyző gépét, és nagy sebességgel átesett rajta. Az öntudatánál lévő ázsiai versenyzőt kórházba szállították, a 13 körösre rövidített futamot pedig újraindították.

A világbajnokság egy hét múlva folytatódik, megint a spielbergi pályán rendeznek versenyt, ezúttal Stájer Nagydíj néven. 

MotoGP (20 kör):

  • 1. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) 28:20,853 p
  • 2. Joan Mir (spanyol, Suzuki) 1.377 mp hátrány
  • 3. Jack Miller (ausztrál, Ducati) 1.549 mp h.

A vb-állása 4 futam után: 1. Fabio Quartararo (francia, Yamaha SRT) 67 pont, 2. Dovizioso 56, 3. Maverick Vinales (spanyol, Yamaha) 48

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport