Már most biztos, hogy elmarad a címvédés a MotoGP-ben

2020.08.22. 17:17

A Honda MotoGP-csapatának bejelentése után lényegében biztossá vált, hogy elmarad a címvédés a motorsport királykategóriájában, az elmúlt hét évben hat világbajnoki címet szerző Marc Márquezre ugyanis 2-3 hónapos kihagyás vár a kartörése után.

Márquez a szezonnyitó jerezi futamon sérült meg, ahol 140 km/h-s tempónál repült le a motorról. Utána szinte egyből megműtötték, a spanyol versenyző viszont elszántan próbált visszatérni – az idény második futamán, az Andalúziai Nagydíjon motorra is ült, de 3. és 4. szabadedzések teljesítése után végül nem indult, annyira felduzzadt a karja. A Cseh Nagydíj előtt aztán eltört a törött csontját rögzítő fémlap, ami miatt újra meg kellett műteni.

Ebből a beavatkozásból pedig a vártnál is lassabban halad a felépülése, így a Honda nem akar vele hosszú távon kockáztatni, és augusztus 22-én közölték, hogy még legalább két hónapig nem engedik motorra ülni a címvédő világbajnokot. Ez azt jelentené, hogy legkorábban az október 18-i Aaragóniai vagy az október 25-i Terueli Nagydíjon térhetne vissza, amikor már csak 4-5 futam lenne hátra a 14 versenyes idényből.

Négy futam után – vasárnap rendezik a Stájer Nagydíjat – Fabio Quartararo vezeti a világbajnoki pontversenyt 67 ponttal, mögötte Andrea Divizioso (56), Maverick Viñales (48) és az újonc Brad Binder (41) következnek, de még lőtávolon belül van Valentino Rossi (38), Nakagami Takaaki (37) és Jack Miller (36) is.