Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Szujó Zoltán a Sport TV-n tér vissza a képernyőre

2020.09.09. 10:55
A népszerű magyar sportriporter, Szujó Zoltán újra autósporttal fog foglalkozni a televízióban, méghozzá a Sport TV képernyőjén a 2019-es bajnok Michelisz Norbertet is soraiban tudó WTCR-sorozat (túraautó-világkupa) közvetítésein. Szeptember 13-án debütál a Sport1-en a szezon első két versenyén – áll a csatorna Indexhez eljuttatott közleményében.

A Sport TV 2020-tól közvetíti a WTCR küzdelmeit. Az idei kiírás indulói között ott lesz természetesen a címvédő Michelisz Norbert, aki továbbra is a gyári Hyundai-csapatot erősíti, és reményeink szerint a címvédés felé vezető út első lépéseit teszi majd meg az első versenyhétvégén. Rajta kívül a Zengő Motorsport színeiben versenyez majd Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor, továbbá Tassi Attilának is szurkolhatunk. A mezőny októberben a Hungaroringre is ellátogat, sőt, a Dunaszerdahely melletti Diósförgepatonyban található Slovakia Ringre is, de Németországban, Spanyolországban és Olaszországban is lesznek versenyek.

A 2020-as sorozat első versenyét viszont Belgiumban, Zolderben rendezik szeptember 12-én és 13-án, szombaton az időmérőt, vasárnap a két futamot láthatjuk élőben a Sport TV képernyőjén. Az első versenyhétvégén a Sport TV WTCR-csapata is bemutatkozik, és a csapatban egy új igazolás is feltűnik majd.

A vasárnapi két futam során ugyanis visszatér a képernyőre, és debütál a Sport TV-n Szujó Zoltán

A műsorvezető Petur András mellett ő lesz a két futam szakértője a stúdióban. Az ő neve az évek során szinte egybeforrt az autósporttal, hiszen hosszú éveken át volt a hazai Formula–1-közvetítések arca és hangja, mostantól viszont a WTCR-közvetítésekben vállal állandó szereplést, szakértőként csatlakozik a Sport TV csapatához, amely rajta kívül még Haraszti Ádámból és Petur Andrásból áll.

Az első hétvége programja:

  • WTCR, 1. versenyhétvége, időmérő edzés, Zolder: szeptember 12., szombat 13:45, Sport2 (élő)
  • WTCR, 1. versenyhétvége, 1. futam, Zolder: szeptember 13., vasárnap 09:15, Sport1 (élő)
  • WTCR, 1. versenyhétvége, 2. futam, Zolder: szeptember 13., vasárnap 13:45, Sport1 (élő)