Diána
12 °C
21 °C

Kesereg az olasz sajtó: a Ferrari számára véget ért a buli

2020.09.14. 11:02
A nemzetközi sajtó elsősorban a balesetekről, a kétszeri félbeszakításról, valamint a címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit versenyzőjének a 90. futamgyőzelméről írt a vasárnapi Formula–1-es Toszkán Nagydíj másnapján – áll az MTI beszámolójában.

Nagy-Britannia

The Guardian:

„A végeredmény ismerősnek tűnik, de a rajttól a leintésig káosz és balesetek színesítették a Toszkán Nagydíjat. Lewis Hamilton győzött Mugellóban, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast, de a címvédő az elején elveszítette a vezető pozíciót, aztán kétszer is félbeszakították a futamot, amelynek során a célba érésig egyetlen versenyző helyezése sem volt bebiztosítva.”

Daily Mail:

„Piros zászlók, balesetek, hibák – káosz Mugellóban! Mindazonáltal Lewis Hamilton pályafutása 90. futamgyőzelmét aratta, ez eggyel kevesebb, mint Michael Schumacher rekordja, amelyről sokan azt gondolták, hogy sokáig megdönthetetlen marad.”

Olaszország

La Gazzetta dello Sport:

„Három különböző verseny egyben, de az eredmény ismét ugyanaz: Lewis Hamilton. A Mercedes brit címvédője nyert az őrületes Toszkán Nagydíjon, amelyet több baleset, két piros zászló és három újraindítás zavart meg.”

Corriere della Sera:

„A mugellói káoszból Hamilton jött ki a legjobban. A Ferrari csak egy illúzió: nyolcadik és tizedik hely. Hogy senki nem sérült meg, abban nagy szerepe volt a rendkívül ellenálló szénszálas anyagoknak, a glóriának és minden más biztonsági intézkedésnek.”

Corriere dello Sport:

„A Ferrari 1000. futama a katasztrofális teljesítményről lesz emlékezetes, melyet a maranellóiak a saját pályájukon nyújtottak: Leclerc próbálkozott, de sokan megelőzték és csak nyolcadik lett, Vettel pedig változatlanul hátul küzd.”

La Stampa:

„A Ferrari számára véget ért a buli. Ismét egy óriási bukás a vadnyugat nagydíján.”

La Repubblica:

„Dodzsemezés Mugellóban. A Ferrari buliján csak Hamilton szórakozott jól.”

Franciaország

L'Équipe:

„Ugyan a Mugellóban rendezett első Toszkán Nagydíj végeredményében semmi különleges nincs – kettős Mercedes-siker, Lewis Hamilton nyert Valtteri Bottas előtt –, az odáig vezető út hosszú és eseménydús volt.”

Spanyolország

Marca:

„Baleset, törés-zúzás Mugellóban.”

15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
4299 Ft
3655 Ft