Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Hamilton megsemmisített egy újabb Formula–1-es mítoszt

GettyImages-1279661371
2020.10.12. 10:38
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton sikeréről és rekordbeállításáról írt a vasárnapi Formula–1-es Eifel Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia

The Guardian:
„Lewis Hamilton bebiztosította a helyét a Formula–1 történelmében az Eifel Nagydíjon elért győzelmével, mellyel beállította Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját. Ugyanakkor ez a győzelem több volt száraz statisztikánál, mert bár ugyanolyan irgalmatlan és klinikai pontosságú volt, mint minden korábbi siker, mégis egy nagyon emberi teljesítmény állt mögötte, melyet a világbajnok világossá is tett.”

Daily Mail:
„Lewis Hamilton beállította Michael Schumacher 91 futamgyőzelemből álló rekordját, miután meggyőző teljesítménnyel nyerte meg a vasárnapi Eifel Nagydíjat a Nürburgringen.”

Spanyolország

Marca:
„Lewis Hamilton Formula–1-es pályafutása 91. győzelmét aratta vasárnap a Nürburgringen. De ez nem csak egy volt a sok közül. Ez az volt, ami ahhoz kellett, hogy utolérje az örökranglistán a hétszeres világbajnok Michael Schumachert. Persze csak idő kérdése volt, de a németországi helyszín még nagyobb jelentőséget tulajdonított ennek a teljesítménynek.”

La Vanguardia:

„Hamilton megsemmisített egy újabb Formula–1-es mítoszt."

Franciaország

Le Figaro:
„A 91-es szám szédítő, de jól szemlélteti mindkét férfi teljesítményét, két egymástól különböző időszakban. Hamilton két hét múlva, a Portugál Nagydíjon egyeduralkodóvá válhat a futamgyőzelmek szempontjából.”

Svájc

Blick:
„Lewis Hamilton beállította Michael Schumacher rekordját! A brit címvédő a 261. versenyén 91. futamgyőzelmét aratta, ráadásul a Nürburgringen, nagyon közel Kerpenhez, ahol a legendás német versenyző felnőtt. A hatszoros világbajnok nem hagyott kétséget a sikere felől a feketére festett Ezüstnyíl volánja mögött.”

(MTI)

(Borítókép: Lewis Hamilton ünnepel az Eifel Nagydíj megnyerése után. Fotó: Getty Images)