Kiss Norbert tarolt: mindkét vasárnapi futamot megnyerte a Hungaroringen

2020.10.18. 13:47
Kiss Norbert, a Révész Truck Racing Team kétszeres Európa-bajnok versenyzője nyerte a gyorsaságikamion-Eb magyarországi állomásának mindkét vasárnapi futamon győzött a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festivalon.

A 35 éves szombathelyi pilóta a harmadik futamon pole pozícióból rajtolva aratott magabiztos győzelmet a mogyoródi pályán. Kiss mögött a cseh Adam Lacko ért célba másodikként, az Európa-bajnoki címvédő német Jochen Hahn pedig harmadikként. A rajtot Kiss és Lacko is remekül kapta el, utóbbi talán egy hajszállal gyorsabban reagált a zöld jelzésre, ám a magyar versenyző rögtön az első kanyar féktávján határozottan a belső íven tartotta a MAN-t, ezzel megőrizte az első helyet. 

A folytatásban Kiss nagy tempót diktált, körönként több mint egy másodperccel volt gyorsabb üldözőinél, így végül senkitől sem zavartatva diadalmaskodott.

Mögötte Lacko és Hahn egészen a hajráig vívott egymással, de aztán a német versenyző két körrel a leintés előtt úgy döntött, nem próbálkozik tovább az előzéssel.

A negyedik futamon Kiss a nyolcadik pozícióból startolva, nagyszerű előzésekkel verekedte át magát az előtte haladókon, és megérdemelten nyerte meg a versenyt. Kissnek a fordított rajtrács szabálya miatt kellett ezen a viadalon a nyolcadik pozícióból startolnia, mivel az előző, harmadik futamon győztesként intették le. A szombathelyi versenyző a rajt után nem bízott semmit a véletlenre, ellentmondást nem tűrően verekedte át magát az előtte haladókon, a második kör közepére már második volt, és üldözőbe vette a vezető francia Anthony Janiecet.

Kiss másfél kör alatt közel két másodpercet hozott riválisán, akit aztán az ötödik kör elején az első kanyar féktávján könnyedén megelőzött. A kétszeres Eb-győztes hétvégi harmadik diadalát innentől már senki nem tudta megakadályozni,

mögötte az Eb-címvédő német Jochen Hahn lett a második, míg Janiec a harmadik. Kiss így a hétvégi négy futamból hármat megnyert, az első, szombat kora délután rendezett viadalon pedig második lett, ezzel átvette a vezetést az összetett pontversenyben.

A kamion Eb idei szezonja a tervek szerint az olaszországi Misanóban zárul november 14-15-én.

Végeredmény, 4 futam (11 kör, a dobogósok):

1. KISS NORBERT (MAN) 25:39.116 perc

2. Jochen Hahn (német, Iveco) 11.547 másodperc hátrány

3. Anthony Janiec (francia, MAN) 19.323 mp h.

korábban:

3. futam:

1. KISS 25:28.497 perc

2. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 13.035 másodperc hátrány

3. Hahn 15.146 mp h.

szombaton:

1. futam:

1. Lacko 29:08.719 perc

2. KISS 24.537 mp h.

3. Hahn 28.733 mp h.

2. futam (7 kör alapján):

1. KISS 18:27.410 perc

2. Lacko 14.873 másodperc hátrány

3. Teo Calvet (francia, Freightliner) 19.764 mp h.  • Tippek
  • Babaváró hitel