Lewis Hamilton nem érzi jól magát a karanténban

GettyImages-1288457682
2020.12.05. 12:04

A Formula–1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke, Toto Wolff a Sky Sportsnak elmondta: a karanténban lévő Lewis Hamiton nem érzi jól magát. Ahogy arról beszámoltunk, a hétszeres világbajnok brit versenyző Bahreinben kapta el a koronavírust.

Hamiltonnak hétfőn enyhe tünetei voltak, első és második koronavírustesztje is pozitív eredményt hozott, így megkezdte a kötelező 10 napos karantént. A hétvégi szahír nagydíjon George Russell helyettesíti majd, és kérdéses, hogy ott lehet-e jövő héten az abu-dzabi nagydíjon.

A szahír nagydíj első szabadedzése – amelyen épp George Russell volt a leggyorsabb – után Toto Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozott Lewis Hamiltonnal kapcsolatban.

Nincs valami jól. A koronavírust komolyan kell venni, Lewis jó kezekben van, ami nagyon fontos. Az első napok mindig nehezek, enyhe tünetei voltak. Ráadásul nem ülhet az autójában – képzeljék el, ez a koronavírussal együtt milyen rossz hatással van rá. Láttunk már rá példát, hogy valakinek 10 napon belül negatív lett a tesztje, így bizakodóak vagyunk. Nem lehet félvállról venni ezt, egyre több sportoló kapja el a fertőzést, sokan tünetek nélkül. Az FIA-nak tennie kell valamit

– mondta Toto Wolff a Sky Sportsnak. 

A Formula–1-es mezőnyben eddig Hamilton mellett Sergio Pérez és Lance Stroll fertőződött meg a koronavírussal.

(Borítókép: Lewis Hamilton a bahreini nagydíj után. Fotó: Bryn Lennon/Getty Images Hungary)