Kigyulladt Kimi Räikkönen autója a szabadedzésen – videó

GettyImages-1290712639
2020.12.11. 16:37

A Formula–1-es Abu-Dzabi Nagydíj második szabadedzésén kigyulladt Kimi Räikkönen autója. A 41 éves finn versenyző éppen egy kört teljesített, amikor az Alfa Romeo lángra kapott. 

Ahogy a tűz terjedni kezdett, Kimi Räikkönen félrehúzódott, és kipattant az égő autóból – csapata a rádión rögtön jelezte is neki, hogy hagyja el a járművet. A segítség gyorsan megérkezett, eloltották a tűzet, a finn versenyzőt pedig visszavitték a boxutcába. A szabadedzést piros zászlóval megszakították tíz percre – Räikkönent pedig megbüntethetik a vasárnapi versenyre.

A második szabadedzésen Valtteri Bottas volt a leggyorsabb. Mögötte másodikként csapattársa, a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton végzett. Az első edzésen a finn második, a negatív koronavírustesztjei után visszatért brit az ötödik lett. A mezőnyben csak a két Mercedes-versenyző tudott 1:37 percnél jobb köridőt autózni.

A harmadik helyen ezúttal Max Verstappen (Red Bull) zárt, aki az első szabadedzésen a legjobbnak bizonyult.

A thaiföldi Alexander Albon (Red Bull) és a francia Esteban Ocon (Renault) meg tudta őrizni helyét a hatos élmezőnyben, a kanadai Lance Strollt (Racing Point) viszont ezúttal kiszorította onnan a brit Lando Norris (McLaren).

(Borítókép: Kimi Räikkönen égő autója Abu-Dzabiban. Fotó: Getty Images Hungary)