Ismét három magyar versenyző lesz a túraautózás csúcskategóriájában

2022.04.29. 10:25
Nagy Dániel, az M4 Sport közvetítéseinek szakkommentátora Facebook-oldalán jelentette be, hogy tervei szerint a teljes WTCR idényben rajthoz áll a Zengő Motorsport színeiben egy Cupra León Competción TCR versenyautóval.

Péntek reggel Facebook-oldalán jelentette be Nagy Dániel, az M4 Sport Formula–1 és az F2-F3 közvetítéseinek szakkommentátora, hogy 2022-ben tervei szerint teljes idényre visszatér a túraautózás csúcskategóriájába, a túraautó-világkupába, azaz a WTCR-be. A Zengő Motorsport csapatában egy Cupra León Competción TCR versenyautóval vág neki az évnek.

Állítása szerint néhány napja érkezett a felkérés Zengő Zoltán csapatfőnöktől, aki szerette volna, hogy idén is egy magyar versenyző üljön az istálló egyik autójában. 2021-ben Boldizs Bence volt a csapat hazai pilótája. Nagy Dániel csapattársa a a brit Robert Huff lesz, aki 2012-ben a WTCC világbajnoka lett. Robert Huff tavaly igazolt a Zengő Motorsporthoz. 

A szezonban a 24 éves versenyzőn kívül további két magyar szerepel biztosan (várhatóan idén nem nevez több). Tassi Attila a Hondával, Michelisz Norbert pedig a BRC Hyundai-jal indul. A 2022-es idény 10 versenyhétvégéből áll, a sorozat pedig idén is hazánkba látogat: június 11-12-én rendezik a Magyar Nagydíjat. Az szezon a május 7-8-ai hétvégén indul Pau-ban, Franciaorszában.