(c) 2004 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
A női Dream Team megnyerte az olimpiát

A férfiak pénteki szégyenteljes veresége után az amerikai női kosárlabda-válogatott számára szinte kötelező volt a győzelem az olimpiaia döntőben. Lisa Leslieék végül győztek és veretlenül lettek olimpiai bajnokok.

()
2004. augusztus 28., szombat 17:52



Az amerikai férfi kosárlabda-válogatott pénteken vereséget szenvedett az elődöntőben Argentínától, így nem jutott be az athéni olimpia fináléjába. Ez azt is jelenti, hogy amióta a profikat visszaengedték (92-Barcelona) az ötkarikás játékokra, most először nem a Dream Team-nek elkeresztelt együttes nyer.

Veretlenül lettek bajnokok

Klikk a képre!
Így a nőknek kellett megvédenie az amerikai kosárlabdázás becsületét. Lisa Leslie-éket nem nyomta agyon a tét és sikerült megvédeniük olimpiai bajnoki címüket, miután a fináléban nagy csatában legyőzték Ausztráliát. Teljesítményük értékét növeli, hogy az egész torna során nem találtak legyőzőre.

A döntőben a női Dream Team legjobbjai Tina Thompson (18 pont), Dawn Staley (14) és Lisa Leslie (13) voltak. A vb-harmadik ausztrálok nem tudtak javítani az Egyesült Államok elleni mérlegükön, és 13-adszor is alulmaradtak. A vesztes csapatban Allison Tranquilli - aki a hírek szerint nem tér vissza Pécsre - egy pontig jutott.

Orosz bronzérem

A bronzmérkőzésen az Európa-bajnok oroszok a második félidőben mutatott meggyőző játékukkal verték meg a Sydneyben harmadik Brazíliát. Vagyim Kapranov együttese első ötkarikás érmét szerezte meg azóta, hogy az 1992-es barcelonai játékokon - még Független Államok Közössége néven - nyerni tudott.

Eredmények:
Szöveg
Olimpiai döntő:
Egyesült Államok-Ausztrália 74-63 (17-14, 12-12, 23-24, 22-13)
A 3. helyért:
Oroszország-Brazília 71-62

Női kosárlabda, olimpiai bajnok:
EGYESÜLT ÁLLAMOK (Shannon Johnson, Dawn Staley, Suzanne Bird, Sheryl Swoopes, Ruth Riley, Lisa Leslie, Tamika Catchings, Tina Thompson, Diana Taurasi, Yolanda Griffith, Katie Smith, Swintayla Cash, szövetségi kapitány: Van Chancellor)
2. Ausztrália
3. Oroszország
4. Brazília Vége

az oldal tetejére