Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Olimpia 2004 Program
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap
08.23. 08.24. 08.25. 08.26. 08.27. 08.28. 08.29.
11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.

Olimpia percről percre

4. 7. perc | ONLINE »
Nincsen víz, csak cseppek és bugyborékok között süvöltő magyar olimpikonok. Ezúttal is győztünk, olimpikonok vagyunk. Kérem mondják hangosan.

"A mértéktartó tréfák szórakoztatnak, a szertelenektől haragra gerjedünk." - fogalmaz Seneca, akinek Hupákhübrisz téren van tésztamenzája.

Öröm, boldogság. tovább »

23:51 | Fazekas beperli német vetélytársát
A diszkoszvetés aranyától megfosztott Fazekas Róbert pert indít versenytársa, Lars Riedel ellen, aki azt állította, már korábban értesült a magyar atléta állítólagos csalásairól. A korábbi német olimpiai bajnok közvetve Varga Rolandot nevezte meg informátoraként, aki cáfolta Riedel állításait, és Fazekas kizártnak tartja, hogy az UTE atlétája őt rágalmazta volna. tovább »

23:47 | Oroszország-Kína döntő lesz női röplabdában Röplabda »
Oroszország és a címvédő Kubát legyőző Kína jutott be a női röplabdatorna szombati döntőjébe az athéni olimpián.
Eredmények, elődöntő:
Oroszország-Brazília 3-2 (-18, -21, 22, 26, 14)
Kína-Kuba 3-2 (22, 20, -17, -23, 10)

22:49 | Amerikai győzelem női labdarúgásban Foci »
Az amerikai női labdarúgó-válogatott nyerte az athéni olimpiát, miután drámai küzdelemben, Abby Wambach hosszabbításban szerzett góljával legyőzte a brazil együttest.
Eredmény, a döntőben:
Egyesült Államok-Brazília 2-1 (1-1, 1-0) - hosszabbítás után

22:09 | Megduplázhatjuk aranyaink számát
Pénteken már döntőket rendeznek a kajak-kenusoknál, így nem elképzelhetetlen, hogy estére növeljük - akár meg is duplázhatjuk -aranyérmeink számát. Aranyesélyekkel kezdi el egynapos olimpiai szereplését az öttusázók között Vörös Zsuzsa, de Füri Csillának is érmes reményei lehetnek. Két férfi csapatunk is elődöntőben szerepel, kézilabdázóinkra a világbajnok horvátok, a pólósokra a csoportküzdelmek alatt egyszer már legyőzött oroszok várnak. tovább »

21:55 | Furcsa rajt után amerikai győzelem férfi 200 méteren Atlétika »
A férfi 200 méteres síkfutás döntõje több mint tíz percig nem tudott elrajtolni, ugyanis ebben a számban indult volna Kosztasz Kenterisz, a sydneyi olimpia bajnoka, aki doppinggyanúba keveredett egy ellenőrzés elmulasztása miatt és önként visszaadta akkreditációját. A görög közönség fütyült, pfújolt, sípolt, lehetetlenné téve az elstartoltatást. Végül elindították a futamot, amelyet amerikai fölény jellemzett: Shawn Crawford 19,79 másodpreccel ért célba, Williams lett a második, a bronzot a 100 méter gyõztese, Justin Gatlin szerezte meg, negyedik a namíbiai Ferdericks.

21:50 | Veszélybe került Annus Adrián aranya
Annus Adrián befejezi pályafutását, mert a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség újra meg kívánja vizsgálni az olimpiai bajnok kalapácsvető vizeletét. Szombathelyen szimpátiatüntetést tartottak az olimpiai aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbert diszkoszvető mellett. A sportoló a doppingellenes ügynökség Gestapót idéző módszereiről beszélt sajtótájékoztatóján, de azt elismerte, hogy hibázott, amikor idő előtt elhagyta a doppinglabort. tovább »

21:37 | Kínai fölény 3 méteres műugrásban Műugrás »
Kettős kínai sikert hozott a nők 3 m-es műugró száma az athéni olimpián: az aranyérmet Kuo Csing-csing (Guo Jingjing), míg az ezüstöt Vu Min-hszia (Wu Minxia) szerezte meg. A páros korábban a 3 m-es szinkronugrásban együtt érte el az első helyet a játékokon. A viadal magyar indulója, Barta Nóra a délelőtti középdöntőben a 14. lett, így nem jutott be a fináléba.

20:29 | Német aranyérem női gyeplabdában Gyeplabda »
A német női gyeplabda-válogatott nyerte az athéni olimpiát, miután a fináléban 2-1-re legyőzte a holland együttest.

20:27 | A brazilokkal játszanak női kéziseink Kézilabda »
Brazília lesz a magyarok ellenfele szombaton az olimpiai női kézilabdatorna 5-8. helyéért folytatott küzdelmekben. A dél-amerikaiak a negyeddöntőben a Koreai Köztársaságtól kaptak ki két góllal.

20:27 | Horváth Gergely nem jutott a döntőbe Atlétika »
A gerelyhajító Horváth Gergely nem jutott be a szám szombati 12-es döntőjébe az athéni olimpián. A magyar versenyző a selejtezőben - messze elmaradva egyéni legjobbjától - 73,95 m-t teljesített, s ez az A-csoportban csak a 13. helyhez volt elegendő.

19:36 | Gyorsan elszálltak öttusázóink Öttusa »
A férfi öttusázók között Sydney ezüstérmese, Balogh Gábor, ha nem is biztos éremeséllyel, de a favoritok között indult. Az 1999-es világbajnok már a lövészet után is rosszul állt, de a víváson szállt el teljesen. A lovaglás megnyerésével és egy jó futással is csak a nyolcadik lett, a jobban kezdő Kállai a tizennyolcadik lett. tovább »

19:14 | Nehéz sorsolást kaptak szabadfogású birkózóink Birkózás »
Pénteken négy súlycsoport küzdelmeivel megkezdődnek a szabadfogású birkózók versenyei az athéni olimpián. A magyarok közül a nehézsúlyú Aubéli Ottó és a 66 kg-os Hatos Gábor lép szőnyegre, méghozzá nagyon nehéz ellenfelekkel szemben.

Aubélit a 2002-ben Európa-bajnok, idén Eb-ezüstérmes orosz Kuramagomed Kuramagomedovval és a 2001-es kontinenstornán második grúz Alex Modebadzéval sorsolták egy csoportba.

Hatosnak egy kicsit talán könnyebb dolga lesz, neki az idei Eb-3. török Omer Cubuki és a szlovák Stefan Fernyak ellen kell szőnyegre lépnie. A fogásnem másik két magyar képviselője, a 74 kg-os Ritter Árpád és a 60 kg-os Wöller Gergő szombaton kezdi meg szereplését.

19:14 | Német bronz női labdarúgásban Foci »
Németország végzett az olimpiai női labdarúgótorna harmadik helyén, miután a bronzmérkőzésen legyőzte Svédországot.
Eredmény, a 3. helyért:
Németország-Svédország 1-0 (1-0)

19:12 | Olasz aranyérem női vízilabdában Vízilabda »
A magyarokat az elődöntőbe jutásért vívott mérkőzésen legyőző olasz női vízilabda-válogatott szerezte meg az aranyérmet az athéni olimpián, miután a fináléban hosszabbítást követően megverte a házigazda görögöket.

Eredmény, döntő:
Olaszország-Görögország 10-9 (2-3, 3-3, 1-0, 1-1, 2-2, 1-0)
a 3. helyért:
Egyesült Államok-Ausztrália 6-5 (0-0, 4-0, 1-3, 1-2)

19:06 | Berzicza legyőzője lett az olimpiai bajnok Birkózás »
A csoportmérkőzések során Berzicza Tamást 3-2-re legyőző üzbég Alekszandr Dokturisvili nyerte a kötöttfogású birkózók 74 kg-os súlycsoportjának versenyét az athéni olimpián.

Dokturisvili a fináléban a finn Marko Yli-Hannukselát verte magabiztosan 4-1-re. A 60 kg-ban a dél-koreai Jung Dzsi Hjun, míg a 96 kg-ban az egyiptomi Karam Ibrahim nyerte az olimpiai bajnoki címet.

17:59 | A hajrában vesztett a magyar női válogatott Kézilabda »
Ismét a hajrában veszette el a franciák elleni negyeddöntőt az első félidőben szinte végig vezető magyar női kézilabda-válogatott. A hajrában Mocsai Lajos szövetségi kapitány csak ötven másodperccel a mérkőzés vége előtt kért időt, Görbicz öt perc alatt három labdát adott el. Az olimpia előtt az aranyéremre is esélyesnek tartott magyar csapat legfeljebb ötödik lehet az olimpián. tovább »

17:49 | Balogh a nyolcadik, Kállai a tizennyolcadik Öttusa »
A négy éve, Sydneyben ezüstérmes Balogh Gábor a nyolcadik, Kállai Ákos pedig a tizennyolcadik helyen végzett a férfi öttusázók athéni olimpiai versenyében.Győzött az orosz Andrej Mojszejev, az ezüstérmet a litván Andrejus Zadnieprovskis, a bronzot a cseh Libor Capalini szerezte meg.

16:34 | A nézők elégedettek az olimpiával
A görög szervezők által készített felmérés szerint az olimpia hazai és a külföldi nézői elégedettek, a játékok látogatottsági mutatói pedig kiválóak.

A megkérdezett 1025 személy válaszai alapján az első hétről készült adatok a következőek: 97,3 százalék elégedett a biztonsági intézkedésekkel, 95 százalék szerint jól dolgozik a személyzet, 93,8 százalék élvezetesnek tartja a sporteseményeket, és 81,8 százalék szerint a tömegközlekedés is rendben van.

A szurkolók döntő többsége (85 százalék) tömegközlekedéssel jut el az arénákba, az igénybe vett eszközök népszerűségi sorrendje a következő: busz, metró, vonat, villamos és taxi.

A külföldi válaszadók 56,3 százaléka csak a nyári játékok kedvéért érkezett Görögországba, míg 37,2 százalékuk "civil" turistaként tartózkodik ott. A görögök számára azonban a legszívmelengetőbb adat az, hogy a külföldiek 96,8 százaléka jó benyomásokat szerzett az olimpia szülőföldjén.

16:09 | Fazekas: Gestapós módszerek
A doppingellenőrök "gestapós módszerei miatt pszichés sokkot kaptam", állítja a diszkoszvető aranyérmétől utólag megfosztott Fazekas Róbert, aki csütörtök délután ismertette álláspontját. Kemény hangot ütött meg nyílt levelében Annus Adrián, a doppingellenőrök által több mint egy napja keresett kalapácsvető-bajnok is, szerinte hadjárat indult ellene, és ki akarják csinálni. tovább »

16:09 | Fazekas: Gestapós módszerek Atlétika »
A doppingellenőrök "gestapós módszerei miatt pszichés sokkot kaptam", állítja a diszkoszvető aranyérmétől utólag megfosztott Fazekas Róbert, aki csütörtök délután ismertette álláspontját. Kemény hangot ütött meg nyílt levelében Annus Adrián, a doppingellenőrök által több mint egy napja keresett kalapácsvető-bajnok is, szerinte hadjárat indult ellene, és ki akarják csinálni. tovább »

15:49 | A franciák fele szerint hatékony a doppingellenőrzés
A franciák 53 százaléka gondolja úgy, hogy az olimpiai doppingellenőrzések Athénban hatékonyabbak, mint a múltban. A Sport című magazin felmérése alapján a megkérdezettek 22 százaléka találta úgy, hogy ugyanolyan eredményesek a tesztek, mint korábban, 18 százalékuk pedig úgy ítélte meg, hogy kevésbé hatékonyak.

A franciák 65 százaléka szerint az olimpián részt vevő sportolók csupán töredéke használ ajzószereket, míg 35 százalékuk ellentétes véleményen van. A dopping megelőzésében a megkérdezettek a legnagyobb szerepet az edzőknek, a sportszövetségeknek és a sportolóknak szánnák, s kisebb súlyt helyeznének a NOB-ra és a kormányokra.

15:35 | Nem lett a sportolói bizottság tagja Csollány Szilveszter
Csütörtökön kora délután kihirdették Athénban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába beválasztott új tagok névsorát. Csollány Szilveszter nem került be a testületbe.

A 10 606 akkreditált sportoló közül 5357-en adtak le érvényes szavazatot. A legtöbb voks a namíbiai Frankie Fredericks, a cseh Jan Zelezny és a marokkói Hisam el-Gerúzs (Hicham el-Guerrouj) atlétáknak, valamint az egyiptomi Rania Elwani úszónak jutott, ők egyszersmind NOB-tagok is lettek. Csollány Szilveszter, a gyűrű sydneyi bajnoka 404 szavazatot kapott, tehát csaknem a dupláját annak, amennyi magyar versenyző rajthoz állt Athénban.

"Kicsit el vagyok keseredve, de tudomásul kell venni, hogy az atléták és úszók, akik a legtöbben vannak az olimpián, előnyt élveznek más sportágak versenyzőivel szemben. Egyúttal jó munkát kívánok a négy megválasztott olimpikonnak" - mondta.

15:19 | Hétvégén Athénba utazik Gyurcsány
Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter csütörtökön telefonon kért tájékoztatást Schmitt Páltól, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől a magyar csapat athéni szerepléséről.

A sportminiszter, aki az MSZP és az SZDSZ közös miniszterelnök-jelöltje, a csapat eddigi eredményei, a versenyek állása és a hátralévő napok várható eseményei mellett a doppingügyekről is érdeklődött a MOB elnökétől. Gyurcsány kérte Schmitt Pált, hogy a magyar csapat vezetése, a MOB és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagjai sportdiplomáciai úton tegyenek meg mindent a magyar sportolók képviselete érdekében.

Kiemelte, a versenyzőkkel szemben elvárás, hogy a fair play szellemében, becsületes úton küzdjenek az érmekért. A MOB elnökével egyetértett abban, hogy fel kell lépni minden olyan jelenséggel szemben, ami a sport tisztaságát zavarja.

Gyurcsány Ferenc, aki már a játékok elején ellátogatott Athénba, a hétvégén ismét a görög fővárosba utazik az olimpiára.

15:13 | Férfi kosárlabda: amerikai győzelem a negyeddöntőben Kosárlabda »
A végeredmény: 102:94 a Dream Team javára. Két perccel a meccs vége előtt már 10 pont volt az amerikaiak előnye, majd egy ziccer és egy labdaszerzésből szerzett hárompontossal újra feljöttek öt pontra a spanyolok. Egy perccel a vége előtt megint kilenccel vezettek az amerikaiak, majd ponttal győzedelmeskedtek a spanyolok felett. USA válogatottja a négy között.

14:56 | Női kézilabda: 25:23-ra nyert Ukrajna Spanyolországgal szemben Kézilabda »
Két ponttal nyert az ukrán női kézilabdaválogatott a negyeddöntőben, és ezzel a négy legjobb csapat közé jutott.

A jamaikaiak táncolnak, a kínaiak lazsálnak
Az MTI tudósítója unalmas perceiben jelenti: A" jamaikaiak az erősítőedzések gyakorlatai között táncolnak, a kínaiak lazítanak, míg a kubaiak szeretnek zenére mozogni. Az olimpiai falu konditermében állandóan zajlik az élet.

Az edzőterem egyik alkalmazottja szerint az oroszok és a kazahsztániak kemények edzenek, az argentinok és brazilok mindenkivel dumálnak, a kubaiak pedig R and B zenét kérnek súlyzózás közben.

A személyzet gyors fejszámolása alapján a szobabicikliken az olimpia ideje alatt közel 45 ezer kilométert tekernek, a súlyzókkal pedig összesen mintegy 67 ezer tonnát emelgetnek a sportolók.

14:48 | Kenteriszék versenyezhetnek Atlétika »
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) vizsgálatot indított az elmulasztott ellenőrzés után az athéni olimpiától visszalépett sprintersztárok, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu ügyében.

"Az ítéletig mindketten versenyezhetnek, döntés legkésőbb a végrehajtó bizottság decemberi ülésén várható" - jelentette be Nick Davies, az IAAF szóvivője.

Kenteriszt és Tanut a megnyitó előtti napon, az olimpiai faluban szerették volna ellenőrizni, ám ők nem jelentek meg a doppingvizsgálaton, ami kétéves eltiltást von maga után. A NOB először az eset másnapján, pénteken várt magyarázatot a sprinterektől, akik azonban előtte rejtélyes motorbalesetet szenvedtek, ezért sem akkor, sem a módosított időpontban, hétfőn nem tudtak megjelenni a "tárgyaláson". A férfi 200 m címvédője és a női 100 m sydneyi ezüstérmese a NOB előtt, szerdai meghallgatást követően bejelentette, hogy nem indul a játékokon.

14:45 | Férfi kosárlabda: fej-fej mellett a spanyolok és az amerikaiak Kosárlabda »
A harmadik negyed végeztével, a negyed utolsó pillanatában dobott hárompontossal már hét ponttal vezet az USA válogatottja a spanyolokkal szemben. A harc kiegyenlített, bár az amerikai fölény érzékelhető, de a spanyolok mindig felzárkóznak.

14:45 | Elszálltak a magyar remények Öttusa »
A mezőny nagy részéhez képest mindkét magyar gyengén úszott, így három szám után kijelenthető: elszálltak az éremszerzési remények az athéni olimpia férfi öttusa versenyében. Kállai Ákos a tizedik, Balogh Gábor a 23. helyről várja a lovaglást.

Kállai a harmadik tusát az első futamban, azaz a leglassabbak között teljesítette, 2:14.64 perces (1188 p), számára egyébként nem rossz eredménnyel. Balogh, aki lényegesen jobb úszónak számít, a második csoportban, visszafogott teljesítménnyel, 2:10.02 perc (1240) alatt ért célba.

14:44 | Akkor sem győzik le Majorost ha egy hétig kell birkózniuk
Az 55 kilós magyar birkózó, Majoros István szerdai győzelme után edzőjének, Tihanics Tibornak is kijárt az ünneplésből. A magyar szurkolótábor a levegőbe dobálta, földre érkezése után rögtön válaszolt az Index kérdéseire. Tihanics Tibor érzékeny, de rendkívül értékes embernek tartja az újdonsült olimpiai bajnokot. tovább »

14:40 | A legmagasabb szintű érdemérmet kapta az olimpia főszervezője
Érdeméremmel tüntette ki Mustapha Larfaoui, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke Zsanna Angelopulosz-Daszkalakit, az athéni olimpia szervezőbizottságának vezetőjét.

A legmagasabb FINA-díj odaítélése kapcsán a NOB-tag Larfaoui kifejtette: a főszervező minden köszönetet megérdemel, mert az úszósport kiemelkedő szerephez jutott az ötkarikás játékokon. A elismerés nem kizárólag Angelopulosz-Daszkalaki munkájának a megbecsülését szimbolizálja, hanem a többi rendező valamint a sok-sok önkéntes tevékenységének méltatását is jelenti egyben.

Az athéni főszervező előtt ezt a díjat csak három személy kapta meg: Juan Antonio Samarach, a NOB egykori elnöke, Albert monacói herceg, valamint a 2001-es fukuokai világbajnokság rendezővárosának a polgármestere. (MTI)

14:37 | Női kézilabda: a félidőben három pont az ukránok előnye a spanyolokkal szemben Kézilabda »
12:9-re vezet a magyarokat a csoportmérkőzések során legyőző ukrán válogatott a spanyolok ellen.

Akromegáliás Bundi a spanyol kosárcsapatban
De kik is vannak a játéktéren? Ott van a barátai által csak Bundinak becézett Roberto Duenas, a gigantikus center, aki uramisten, 221 centi. A bicepsze legalább hatvan centi átmérőjű, ráadásul a rajta növő dús szőrerdő felveti a kérdést, vajon mi a helyzet a hormonokkal???

#alt#
Roberto Bundi Duenas
Szakkommentátorunk az Index orvos-szakértőjét egy pillanatra elhívta az urológiai megbeszélésről, és közösen megállapították, a kulcsszó, az akromegália. "Ez a növekedési hormon túltermelődésének következtében fellépő fokozott növekedést jelenti. A páciens magasabb, durva testszőrzete nő és a bőre megvastagodik. Az állapot fokozott csontnövekedéshez és abnormális testmérethez vezet. " De nem baj. HAJRÁ SPANYOLOK, VESSZEN A DREAM TEAM!!

14:08 | Spanyolország:USA férfi negyeddöntő a félidőben: 44:43 Kosárlabda »
Egy ponttal vezetnek az amerikaiak a négy közé jutásért vívott küzdelemben.

Férfi kosárlabda: önző Dream Team, izgalmas negyeddöntő
A második negyed elején az olimpia eddigi tanulsága alapján nemisannyiraDream Team csupán három ponttal vezet a spanyolokkal szemben. Izgalmas a meccs, az amerikaiak hihetetlen és mértéktelen önző játéka ellenére. Ismerik vajon ezek a passz fogalmát? A második negyed közepére két labdaszerzés után 8 ponttal elhúz a tengrentúli csapat, de Pau Gasol 24 éves spanyol bedobót ennek ellenére képtelenek tartani. Olyanokat húz, hogy kicsordul a szakkommentátor szeme. A spanyolok játéka legalább összeszedett és felépített csapatjáték. Ennek ellenére a második negyed 6. percében 38:31-re vezet a Dream Team. De akkor is. Lécci essenek már ki az amerikaiak, lécciléccilécci.

13:54 | Gyülekezik az Fazekas Róbertre váró tömeg Atlétika »
Tudósítónk jelentése szerint mintegy száz fős tömeg gyűlt össze a szombathelyi városháza előtt, ahol az olimpiáról kizárt atléta nemsokára sajtótájékoztatót tart. A szervezők nagy tömegre számíthatnak, hiszen a téren kivetítőt helyeztek el.

13:51 | Rosszul állnak a magyar férfi öttusázók Öttusa »
Kállai Ákos tizedik, a nála esélyesebbnek tartott Balogh Gábor pedig 28-dik helyen áll a harmadik tusa, az úszás után az olimpiai öttusaversenyen.

13:44 | Döntetlenre állnak a spanyolok az amerikai kosarasok ellen Kosárlabda »
Rendkívül szoros az igen erős spanyol és a hírnevéhez képest kifejezetten gyenge amerikai férfi kosárválogatott negyeddöntőbeli meccse. Az állás az első negyed után 25-25.

13:41 | Két év eltiltásra számíthat Kovács Zoltán Súlyemelés »
Kovács Zoltán súlyemelőt a doppingszabályok be nem tartása miatt marasztalták el, és kitiltották az olimpiai faluból - A NOB nemrég nyilvánosságra hozott, négyoldalas határozatából. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség általában két évre tiltja el a doppingszabályok ellen vétőket. tovább »

13:41 | Két év eltiltásra számíthat Kovács Zoltán
Kovács Zoltán súlyemelőt a doppingszabályok be nem tartása miatt marasztalták el, és kitiltották az olimpiai faluból - A NOB nemrég nyilvánosságra hozott, négyoldalas határozatából. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség általában két évre tiltja el a doppingszabályok ellen vétőket. tovább »

13:39 | Kettős új-zélandi győzelem Triatlon »
Az új-zélandi Hamish Carter nyerte a férfi traitlont, kevesebb, mint nyolc másodperccel megelőzve honfitársát, Bevan Docherty-t. A bronzérmet a svájci Sven Riederer nyerte.

13:34 | Kállai Ákos viszonylag jól úszott Öttusa »
Kállai Ákos hatodik helyen végzett a leggyengébben úszó nyolc öttusázó között (a teljes mezőny huszonnégy fős). A magyar versenyző ugyan összesítésben várhatóan visszaesik, de a szakemberek előzetes várakozásaihoz képest így is kiválóan úszott.

12:49 | Barta Nóra nem jutott döntőbe Műugrás »
Barta Nóra nem jutott be az esti döntőbe a női műugrók 3 méteres athéni olimpia versenyében. A 18 fős délelőtti középdöntőben 491,52 ponttal a 14. lett, a fináléban viszont csak tizenketten vehetnek részt.

12:39 | A nemzetközi szövetség nyomoz Kenterisz és Tanu ügyében Atlétika »
A Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség vezetősége bejelentette, a szervezet doppingellenes részlege nyomozást indított Kostasz Kenterisz és Katherina Tanu ügyében. A két görög sprintert az olimpia előtt egy nappal akarták doppingvizsgálatra vinni, de ők - állítólagos - motorbalesetük miatt azon nem tudtak részt venni. Utána négy napig kórházban voltak, majd visszadták akkreditációjukat, és önként visszaléptek a játékoktól, anélkül, hogy a doppingtesztet elvégeztették volna. Később az athéni bíróság kinyilvánította, nem szenvedtek motorbalesetet.

12:30 | Ma délutánig elő kell keríteni Annust
"Ránk szálltak rendesen" - összegzett Molnár Zoltán, a magyar olimpiai csapat vezetője, miután a NOB és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség felszólította a magyar csapatot, árulják el Annus Adrián pontos tartózkodási helyét csütörtök délig. A határidőt sikerült csütörtök 17 órára kitolni. Annus és Fazekas kedden hagyták el Athént, később Annus azt üzenete, hogy csütörtök 23.00-tól megtalálhatják otthonában. tovább »

12:30 | Ma délutánig elő kell keríteni Annust Atlétika »
"Ránk szálltak rendesen" - összegzett Molnár Zoltán, a magyar olimpiai csapat vezetője, miután a NOB és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség felszólította a magyar csapatot, árulják el Annus Adrián pontos tartózkodási helyét csütörtök délig. A határidőt sikerült csütörtök 17 órára kitolni. Annus és Fazekas kedden hagyták el Athént, később Annus azt üzenete, hogy csütörtök 23.00-tól megtalálhatják otthonában. tovább »

11:35 | Barta Nóra a tizennegyedik a műugrás elődöntőjében Műugrás »
Egy gyakorlat után a tizennegyedik helyen áll Barta Nóra a női három méteres műugrás elődöntőjében. A tizennyolc versenyzőből tizenegy jut a fináléba.

11:12 | Minden magyar kajak-kenus döntőbe jutott Kajak-kenu »
Csütörtök reggel a maradék négy magyar kajakos és kenus egység is bejutott a holnap-holnaputáni döntőkbe. tovább »

10:53 | Új-zélandi siker férfi triatlonban Öttusa »
Az új-zélandi Hamish Carter nyerte a férfiak triatlon-versenyét, a második honfitársa, Bevan Docherty, míg a harmadik, és ezzel bronzérmes a svájci Sven Riderer lett.

10:50 | A MOB megvizsgáltatná Fazekas vizeletét
Az athéni magyar csapat vezetője, Molnár Zoltán levélben kérte a NOB orvosi és tudományos bizottságának elnökét, Patrick Schamasch-t, hogy "a helyzet tisztázásának érdekében" analizálják Fazekas Róbert hiányos vizeletmintáját. tovább »

10:50 | A MOB megvizsgáltatná Fazekas vizeletét Atlétika »
Az athéni magyar csapat vezetője, Molnár Zoltán levélben kérte a NOB orvosi és tudományos bizottságának elnökét, Patrick Schamasch-t, hogy "a helyzet tisztázásának érdekében" analizálják Fazekas Róbert hiányos vizeletmintáját. tovább »

10:28 | Dopping miatt vették el a bronzérmet az ukrán evezősöktől Evezés »
Elvették az ukrán női könnyűsúlyú evezős négyes vasárnap szerzett bronzérmét, miután a kvartett egyik tagjának doppingtesztje pozitív eredményt hozott. Olena Olefirenko vizeletében tiltott serkentőszereket mutattak ki, így a verseny harmadik helyzettje, és ezzel a bronz nyertese az ausztrál négyes lett.

10:06 | Vereckei negyedik idővel döntős Kajak-kenu »
Vereckei Ákos elődöntő futamában a norvég Larsen mögött második helyen végzett és összesítésben a negyedik legjobb idővel jutott a kajak egyesek 500 méteres versenyének szombat reggeli döntőjébe.

09:55 | Kovács Zoltánt is diszkvalifikálták Súlyemelés »
A Nemzetközi Olimpia Bizottság kizárta az Olimpiáról a Fazekas Róberthez kisértetiesen hasonló dopping-ügybe keveredett Kovács Zoltánt. A 105 kg-os súlyemelő kedden első - érvénytelen - kisérlete közben megsérült és feladta a versenyt. A NOB doppingellenőrei ennek ellenére vizsgálatra kötelezték, Kovács azonban képtelen volt elegendő mintát produkálni.

09:33 | Kuttor Csaba beteg, nem indult el triatlonban Triatlon »
Nincs magyar induló férfi triatlonban: Kuttor Csaba tegnap megbetegedett. Hiába döntöttek úgy az orvosok, hogy távol kell maradnia a viadaltól, a sportoló mindenképpen el akart indulni, de a helyszínre kiérve 37,5 fokos láza volt, így végül át sem öltözött.

09:30 | Rögtön az első számban elszúrták a magyar öttusázók Öttusa »
Csúnyán indult a gyakran "magyar sportágnak"nevezett férfi öttusa: az esélyesnek számító Balogh Gábor, aki amúgy a legjobb céllövő lenne a mezőnyben, mindössze 175 kört ért el 200-ból és csak a tizenhetedik. Kállai Ákos 179 kört lőtt.

09:12 | Minden magyar egység döntős kajak-kenuban Kajak-kenu »
Véget értek a kajak-kenu elődöntői: az utolsó három szám után kiderült, hogy az összes magyar egység, azaz mind a tizenkettő bejutott a fináléba.

Az öttusánál nincs unalmasabb
A nézők háromnegyedét - öt főt - már el kellett szállítani az öttusa helyszínéről, a halódó sportág ugyanis annyira unalmas, hogy nézése már egészen rövid távon szervi elváltozásokat okoz. Tényleg, igazán lelkes magyarszurkolók vagyunk, ha azt halljuk, Mizsér, még ma is mocorogni kezd rajtunk a forrónadrág, Balczót megkönnyezzük, a nappalinkban természetesen Fábiános gigantposzter van a falon, de attól még sajnos tény, hogy ez egy nézhetetlen sportág.

09:05 | Már lőnek a magyarok férfi öttusában Öttusa »
Balogh Gábor és Kállai Ákos már durrogtat az öttusa első számában. A két magyar közül elvileg egyértelműen Balogh az esélyesebb, akár az aranyra is, bár pont idén nem volt igazán nagy formában.

09:03 | Elindult a férfi triatlon Triatlon »
Vízbe vetették magukat a férfi triatlonisták, így az úszással megkezdődtek e szám küzdelmei.

09:00 | Döntőben Kozmann és Kolonics is Kajak-kenu »
A kenu kettesek 500 méteres számában síma futamban jutott a döntőbe a Kolonics-Kozmann páros. Végig vezettek egy kicsivel, aztán az utolsó méteren a románok eléjük szökkentek, de ez nem számított, hiszen az első három hely volt továbbjutó.

08:39 | Rakétázott Kammerer és Storcz - ez is döntő Kajak-kenu »
A kajak kettesek 500 méteres számában igen meggyőző produkcióval lett döntős a Kammerer Zoltán és Storcz Botond páros. A kétszeres olimpiai bajnokok féltávnál még csak negyedikek voltak, utána viszont csúnyán otthagytak mindenkit és másfél hajóhosszal győztek.

08:15 | Joób bravúrosan továbbjutott, így döntős Kajak-kenu »
A kenu egyes 500 méteres számában az előzetesen az egyik legkevésbé esélyesnek tartott magyar versenyző, Joób Márton igen laza stílusban másodiknak futott be, így bejutott a döntőbe. Az első három hely volt továbbjutó.

03:35 | Annus Adriántól is elvehetik az aranyat
A magyar olimpiai csapat vezetését szerda este arra kérte a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA, hogy közölje Annus Adrián lakcímét és elérhetőségét. A kalapácsvetés olimpiai bajnokának vasárnapig újabb vizeletmintát kell adnia, különben elvehetik tőle aranyérmét. Edzőtársától, Fazekas Róberttől doppingvétség miatt kedden vették el a diszkoszvetésben szerzett elsőségét. Annus szóvivője azt mondta, az atléta befejezi pályafutását. tovább »

03:35 | Annus Adriántól is elvehetik az aranyat Atlétika »
A magyar olimpiai csapat vezetését szerda este arra kérte a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA, hogy közölje Annus Adrián lakcímét és elérhetőségét. A kalapácsvetés olimpiai bajnokának vasárnapig újabb vizeletmintát kell adnia, különben elvehetik tőle aranyérmét. Edzőtársától, Fazekas Róberttől doppingvétség miatt kedden vették el a diszkoszvetésben szerzett elsőségét. Annus szóvivője azt mondta, az atléta befejezi pályafutását. tovább »

01:04 | Éremesély öttusában
Csütörtökön a férfi öttusázóknál bajnokot avatnak és a "magyarnak" tekintett számban Balogh Gábor az esélyesek közé tartozik, bár nem az első számú favorit. A dobogóra várjuk viszont női kézilabdázóinat, akiknek a negyeddöntőben a világbajnok franciák ellen kell küzdeniük, hogy a következő napokban is az arany legyen a tét számukra. A kajakosoknál a középfutamokat rendezik, minden magyr a szombati fináléba készül. tovább »

hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap
08.23. 08.24. 08.25. 08.26. 08.27. 08.28. 08.29.
11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt