Biacsi Ilona és Csontos Piroska a paralimpiai támogatott

2014.09.23. 14:48 Módosítva: 2014.09.23. 14:48

A közönségszavazás alapján Biacsi Ilona és Csontos Piroska részesülhet egy-egymillió forintos ösztöndíjban a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram keretében.

A pénzintézet keddi közleménye szerint a hat héten át tartó voksoláson több mint 135 ezren adták le szavazatukat a Magyar Paralimpiai Bizottság és a bank által kiválasztott jelöltekre. A szavazáson a felnőttek között Biacsi Ilona értelmi sérült síkfutó 35 600 szavazattal, míg a reménység kategóriában Csontos Piroska értelmi sérült síkfutó és távolugró 50 226 szavazattal nyert. Az egy-egymillió forintot öt hónapon keresztül havi 200 000 forintos járadékként kapják meg.

Horváth Magyary Nóra, a bank kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta, az úgynevezett segítő kategória nyertese részére elkülönített egymillió forintot a K&H a Magyar Paralimpiai Bizottság "Paralimpiai reménységek" pályázatának ajánlja. Ebben olyan fiatal fogyatékkal élő tehetséges sportolók nyerhetnek el támogatást, akik nemzetközi versenyen még nem vettek részt, de eredményeik alapján jelentős potenciállal rendelkeznek.