Világbajnok triatlonista is indult az első magyar parakerékpáros ob-n

2014.10.05. 18:54

Az etyeki Hungaro Fondo egyesület rendezte meg vasárnap az első parakerékpáros országos bajnokságot, amelyen mezőnyversenyben és időfutamban is osztottak érmeket a 21 indulónak.

A versenyen sok kiemelkedő egyéni teljesítmény volt. A teljesség igénye nélkül fontos megemlíteni, hogy Boronkay Péter (KMSE-Bátorfi Team) Európa- és világbajnok triatlonista nyerte a C5 kategóriát Szénási Péter (Szingó SE) előtt, illetve Butu Arnold Csaba, Ivanics Gergely (Hungaro Fondo) páros a tandem bajnokságot, de a Lengyel Zsófi, Nagy Klaudia (FTC) triatlon páros teljesítménye is kiemelendő. Bók László (FTC) és Legeza György (BSMC) a handbike kategóriában vívott nagy harcot, amelyben a fiatal reménység Barkóczi Péter (Sirályok SE) még nem nagy szerepet vállalt, de biztató a felkészültsége a jövőre nézve. A Suhanj Alapítvány, a győri Tandemszem és Paradicsom Klub tandem kerékpárosai is hihetetlen harcot vívtak a dobogós helyekért.

„A jövőt illetően reméljük, hogy a nemes kezdeményezés mind a kerékpáros- és paraszövetségekben is érdeklődést keltenek fel, és a többszöri felkérésünkenk eleget téve a jövőben talán válaszra méltatnak és tiszteletüket teszik, esetlegesen támogatásban is részesítik nemes céljainkat! Egyesületünk az idei évben a Go Rio2016! Programjában nemcsak ezt a magyar bajnokságot szervezte meg, hanem párosainkat teljes évben utaztatta az Európa- és világkupa-futamokra, illetve a világbajnokságra, amelyeken sikeresen szerepeltünk, és amelyek alapján reményeink szerint kivívjuk a riói olimpia indulási jogot hazánknak, a Butu-Ivanics párosnak" - írták a szervezők.

A két versenyszám szünetében az etyeki Segítő Kéz házban a résztvevők ebédet kaptak, és egy teljesen akadálymenetesített létesítményben pihenhettek a Polgármesteri Hivatal támogatásával. Az anyagi támogatást az Etyeki Tüzép adta, amellyel a profi versenybíráskodás, az étkeztetés és a tökéletes biztosítás az etyeki polgárőrök által létrejöhetett.