Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Az év legjobbjait köszöntötte a Magyar Paralimpiai Bizottság

2014.11.29. 14:04

Schmitt Pált egyhangúlag tiszteletbeli taggá választották a Magyar Paralimpiai Bizottság  közgyűlésén. A sportvezető beszédében kiemelte, a parasport dinamikusan fejlődik, egyúttal megígérte, hogy kapcsolatait felhasználva segíti a paralimpiai mozgalmat.

Az év legjobbjait is köszöntötték az eseményen: a nőknél a 70 kilogrammos súlycsoportban világbajnok Szabó Nikolett cselgáncsozó, a férfiaknál a moszkvai kajak-kenu-világbajnokságon győztes Rozbora András kapta az elismerést. Az év edzője Szabó Nikolett mestere, Keserű József, az év szövetségi kapitánya Bíró Norbert, a cselgáncsozók szakvezetője lett.

Díjat kaptak azok a médiumok, amelyek a legtöbbet tették a paralimpiai mozgalom népszerűsítéséért. Idén a televíziók között az MTVA Telesport szerkesztősége, a rádiók közül a Juventus Rádióban hallható SportBánya című műsor, nyomtatott sajtó kategóriában a Heves Megyei Hírlap, az internetes szerkesztőségek közül az Index kapott médiadíjat.

Az MPB tájékoztatása szerint a pénteki közgyűlésen Gömöri Zsolt elnök és Tóth Veronika nemzetközi főtitkár ismertette a legfontosabb tudnivalókat a 2016-os riói nyári játékokról. A tájékoztató során elhangzott, hogy jelenleg két sportoló, Szabó Nikolett, illetve a sportlövő-világbajnokságon ezüstérmes Dávid Krisztina szerezték meg a paralimpiai részvételi jogot

(MTI)