Többmilliós jutalékokat vett fel a paralimpiai elnök

2015.05.29. 09:08

Az Atv Egyenes Beszéd című műsorában a Magyar Paralimpiai Bizottság volt gazdasági vezetője, Kovács Brigitta nyilatkozott a szervezet botrányáról. Gömöri Zsolt elnök szerint Kovács iratokat lopott el az irodából, és azokat meghamisítva kezdett lejárató kampányba.

Kovács állítja, nem vitt el iratokat, szerinte azokhoz bárki hozzáférhet, ráadásul azok nyilvánosak, mivel az MPB társadalmi szervezet.

Az MPB szabályai szerint, ha valaki belső munkatársként szponzort hoz, akkor tíz százalék jutalékot kaphat, külsősként pedig húszra jogosult. Kovács szerint az a gyakorlat alakult ki, hogy Gömöri minden szponzori támogatás után jogosultnak érezte magát a jutalékra, így több millió forintot vett fel egy-egy nagyobb szponzor belépésekor.

Az MPB pénzügyeit jól ismerő Kovács azt mondta, hogy őt is megfélemlítették, féltette az egzisztenciáját, ezért hajtotta végre az elnök utasításait, még ha látta, hogy azok nem szabályosak. Ha nem értettek egyet, akkor állandóan vitáztak.

Közben egyre kevesebb a támogató

A Coca Cola után a Telekom is felfüggeszti az együttműködést a Magyar Paralimpiai Bizottsággal addig, amíg meg nem győződik arról, hogy a "sport és erkölcs szellemének megfelelően biztosítottak" a parasport mozgalmának működési körülményei. A másik szponzor Allianz egyelőre csak figyelemmel kíséri az ügy alakulását, írta a hvg.hu.