Gyávának tartják a paralimpiai elnököt, aki nem ment el a meghallgatására

2015.06.03. 11:57 Módosítva: 2015.06.03. 15:58

Gömöri Zsoltnak, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökének szerdán meg kellett volna jelennie a parlament kulturális bizottságának szerdai ülésén. De nem jelent meg. Ahogy támogatója, Deutsch Tamás sem. Levélben „kimentették” magukat, írja az MTI.

Több sem kellett a Jobbiknak és a MSZP-nek, azonnal ráugrottak a témára, Dúró Dóra, a testület jobbikos elnöke odáig merészkedett, hogy gyávának nevezte a pénzügyi botrányba keveredett, és rendőrségi eljárásban is érintett Gömörit.

A bizottság elnökeként rendkívül gyávának és sportszerűtlennek tartom Gömöri Zsolt cselekedetét, aki a legfontosabb megmérettetés előtt már diszkvalifikálta magát

Kunhalmi Ágnes (MSZP) alelnök mély megdöbbenését fejezte ki a sportvezető cselekedete miatt.

Gömörinek, valamint Deutsch Tamásnak, az MPB alelnökének a bizottság tagjai kérdéseket kívántak feltenni.

Dúró azt mondta, szánalmasnak tartja, hogy Magyarországon politikai és sportvezetők megtehetik azt, hogy visszaélnek pénzekkel, s ezekért a cselekedetekért nem vállalják a felelősséget. 

Az MPB-botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól saját ingatlana hitelének a végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg.

Az elnök ellen május 21-én több parasportoló nevében csoportos feljelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségen. Szerdán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke ügyében elrendelt nyomozást - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI érdeklődésére.

Ezt megelőzően közös nyilatkozatban, nyolcpontos petíciót benyújtva lemondásra szólították fel az elnököt, az elnökséget és a felügyelőbizottságot is. 

Az MPB elnöke múlt kedden cáfolta a sajtóban ellene felhozott 15 vádpontot, és közölte: a "hecckampánnyal" kapcsolatos dokumentumokat elküldik a MOB elnökének és a sportállamtitkárság vezetésének.