Árpád
-2 °C
4 °C

Az orosz paralimpikonokat is tömte doppinggal az állam

2016.07.23. 11:54

Nagyon úgy fest, nem csak az olimpikonok, de a paralimpikonok esetében is szisztematikus, államilag irányított doppingolás ment az oroszoknál, legalábbis a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (NPB) pénteken azt közölte, hogy az orosz paralimpikonokat is eltilthatják.

Az orosz atléták riói szereplését már elkaszálta a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, míg a NOB napokon belül határoz a többi orosz olimpikon sorsáról.

Az NPB állítólag megkapta annak a 35 orosz paralimpikonnak a nevét, akiknek a pozitív mintája nyom nélkül eltűnt egy moszkvai doppingellenőrző laborból, míg a vizsgálata során arra jutott, hogy magas, állami szintről irányított doppingolás folyt közöttük is.

Az NPB döntése augusztus első hetén várható majd, akkor derül ki, hogy az orosz paralimpikonok mehetnek-e a szeptember 7-18. között tartandó riói paralimpiára. A 2012-es londoni eseményen 102 érmet szereztek az oroszok, ezzel Kína és Nagy-Britannia mögött a harmadik legeredményesebb nemzet voltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?