Négy magyar pókerezik még a 34 millióért

2009.02.15. 13:52 Módosítva: 2009.03.06. 13:19
Gáll Zsombor, Szamosi Gábor, Galambos Péter, és a Totalcar egyik újságírója, Szőke Viktor is továbbjutott a portugáliai Betsson Estoril Live második napjára. A versenyre 340-en neveztek, a győztes 113 900 eurót nyer.

A nagy nemzetközi versenyektől eltérően egy első selejtezőnapot tartottak a Betsson Estoril Live pókertornán, amelyre 340 játékos fizette be a kétezer dolláros nevezési díjat, így az összdíjazás 680 ezer euró lesz, a győztes 113 900 eurót nyer.

Kilenc magyar pókeres nevezett, a 2008-as Budapest Poker Open (BPO) bajnok Gáll Zsombor, valamint Szamosi Gábor, Nemes András, Kalicza Tibor, Tóth Csaba, Galambos Péter, Szőke Viktor, Szabó Gergő és a Betsson Estroil Live hazai selejtezőjét megnyerő Gál Péter.

A legtöbben Skandináviából érkeztek, például a 2007-es European Poker Tour (EPT) Dortmundot megnyerő norvég Andreas Hoivold, vagy a svéd Magnus Petersson, aki az EPT Koppenhágát húzta be szintén 2007-ben. Esélyesnek számított még a világ egyik legjobb online pókerese, a finn Sami „LarsLuzak” Kelopuro, és a hazaiak legjobbja, Joao Barbosa, írja a versenyről online tudósító PókerAkadémia.com.

Kelopuro korán kiesett, a magyarok viszont jól kezdtek, Szőke Viktor A-Q-val vitt nagy kasszát, lapjához két dáma érkezett a flopon, majd Galambos Péter futott két párral all-int méretes pot mellett, ellenfele nem tartotta a hívást.

Az első szünet után Szamosi duplázott, 28 ezer chipje volt (15 ezerrel indultak a játékosok), Nemes is tovább erősödött, egy remek blöff után 30 ezer chipen állt. Ez az szakasz mégis leginkább Tóth Csabáról, Spiritedről szólt, aki több nagy partit nyert, egyik agresszív stílusban pókerező skandináv ellenfele A-5 lapokkal próbálta kiblöffölni 2-6-8-J-T boardon, Tóth azonban olvasva ellenfelét 7-7-tel megadott, és máris 42 ezer chipje volt. Gál Péternek nem jöttek a lapok, a második szünet előtt kiesett.

Az újabb szünetben Szamosi arra panaszkodott, hiába kapott két ászpárt, egy dámapárt, egy bubipárt és két tizespárt, szinte mindegyikkel bukott, vagy feladni kényszerült flop után a leosztást. Gáll Zsombornak és Galambos Péternek viszont említésre méltó lapja sem igen akadt, kevés partiban tudtak részt venni. A folytatásra 277 játékos maradt versenyben, átlag stack a 18 300 volt.

Szabó Gergő előtt mindössze 3 000 chip feküdt, az első valamirevaló lapra all-in kellett mennie. Ez 3-3 formájában érkezett el, amit ellenfele J-J-vel callolt, a közös lapok nem segítettek, Szabó kiesett.

Bő fél órával később Tóth Csaba is távozott, különös körülmények között. A 4-6-7 flopon ketten checkeltek, mire az osztó felrakta a turnt. Csakhogy a nagyvak pozíciójában ülő, szintén partiban lévő harmadik játékos még nem beszélt, annál hangosabban követelte a floormant, aki új turnt rendelt el. Az új turn tizes volt, Tóth top pár top kickerrel beleemelt a potba, ám azonnal all-int mondtak rá. Megadott, de ellenfele nehezen verhető 8-9-et, vagyis sort mutatott. A river nem segített Tóthon.

Nemes és Kalicza is kiesett, előbbi A-K-val adott meg egy all-int, ellenfele királypárt borított, ami végig kitartott; Kalicza alaposan megfogyatkozva, mindössze 6 300 zsetonnal, hátsó pozícióból, J-7-tel ment all-in – előtte mindenki dobott -, viszont a nagyvak A-3-mal megadott, a közös lapok Q-4-2-Q-K voltak, Kalicza is kiesett.

A hibátlan szervezésű Betsson Estroil Live első selejtezőnapja több mint tíz óra játék után fejeződött be, 133 pókeres maradt versenyben a 113 900 dollárért, köztük Gáll Zsombor, Szamosi Gábor, Galambos Péter és a Totalcar egyik újságírója, Szőke Viktor.

A tornát a norvég Kristian Aksnes vezeti 135 600 chippel, már a döntő asztalért pókereznek.