50 ezer leosztást játszanak 360 millióért

2009.02.22. 13:58 Módosítva: 2009.03.06. 13:17
Másfél millió dollárt ad az amerikai pókercsillag, Tom Dwan annak a játékosnak, aki legyőzi őt. A finn Patrik Antonius kiállt ellene, a párbaj első napja, 1541 parti után Dwan vezet.

A 22 éves amerikai Tom „Durrrr” Dwan évek óta az internetes póker egyik ásza, csak 2008-ban közel 5,5 millió dollárt (bő 1,3 milliárd forint) keresett a legmagasabb tétes cash game asztalairól ismert pókerportálon, a Full Tilt Pokeren. Ezzel Phil Ivey és Phil Galfond mögött az év harmadik legtöbbet kereső online játékosa volt, írja a PókerAkadémia.com.

Dwan 2009 első napjaiban kijelentette, barátját, Galfondot leszámítva bárki ellen kiáll egy 50 ezer leosztásig tartó, egyszerre négy asztalon, ugyanakkora stackekkel játszott No Limit Hold’em, vagy Pot Limit Omaha heads-up mérkőzésre. Ha nyer, félmillió dollárt (120 millió forint) visz ellenfelétől, ha veszít, 1,5 millió dollárt (360 millió forint) ad.

Dwan pályafutásának leggyengébb hónapja volt a januári, a 31 nap alatt több mint 3,2 millió dollárt (bő 760 millió forint) bukott az internetes high stakes játékokban. Gyengébb formája és a 3:1-hez esély ellenére csak a póker két vezető alakja, az amerikai Phil Ivey és a finn Patrik Antonius fogadta el a kihívást.

Az első partikat szerdán játszották, az ellenfél az egykori pincér, teniszedző és modell, mára multimilliomos pókersztár Antonius volt. A finn az internetes és a valós játékokban is ért el komoly eredményeket, nyert már Európa legrangosabb pókersorozatán, az European Poker Tour (EPT) badeni állomásán, a világ legnagyobb tornájaként jegyzett World Series of Pokeren (WSOP) 12-szer végzett fizető helyen.

A játék délben kezdődött, öt óra alatt 1541 leosztást omaháztak végig. Antonius kezdett jobban, féltávnál körülbelül 110 ezer dollárral vezetett, Dwan fordított, végül 134 ezer dollár pluszban zárta az első sessiont.

A párbaj folytatásáról még nem állapodtak meg.