Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

12 milliót adott a jótékony pókerbajnok

2009.03.03. 12:59 Módosítva: 2009-03-06 13:05:38
Freddy Deeb nyerte a hírességekkel teli WPT Celebrity Invitationalt, a február 28. és március 2. között rendezett versenyen a világ legjobb pókerjátékosai a tv-ből és magazinokból ismert sztárokkal csaptak össze.

A verseny alapvetően egy meghívásos freeroll volt, közvetlenül nem lehetett regisztrálni, a hírességek számát nem korlátozták.

A sztárokon és a meghívottakon kívül azok indulhattak, akik megvásárolták az indulási jogot az áprilisi, 25 ezer dollár nevezési díjú WPT World Championship versenyre, így két versenyen játszhattak egy nevezési díjból.

A 433 induló között a 200 ezer dollár garantált nyereményalapú versenyen ott volt a Golden Globe-díjas színész Don Cheadle, a Good Charlotte gitárosa Benji Madden, a kétszeres baseballbajnok Jose Canseco, a showműsort vezető Ricki Lake, a színész és producer Marlon Wayans, a színésznő Shannon Elizabeth, és a színész Mekhi Phifer.

Mellettük a versenyen olyan világhírű pókerjátékosok is részt vettek, mint a világ egyik legjobbjának számító Mike „the Mouth” Matusow, Noah Schwartz, a WPT alapítója Steve Lipscomb, a 2000-es világbajnok Chris Ferguson, Andy Bloch, John Phan és Scott Clemens.

A szervezők idén változtattak a Celebrity Invitational-en, az első órákban 200 dollárért mindenkinek lehetősége volt rebuyolni, azaz újra bevásárolnia magát a versenybe. Ez az összeg nem a nyereményalapot bővítette, hanem jótékony célokra, az Afrikában oktatással foglalkozó amerikai Phifer The Vine Group szervezet számlájára utalták át. A rebuy időszak végére közel 80 000 dollárt gyűjtöttek az alapítványnak, írja a PókerAkadémia.com.

Két napi játék után a döntő asztalra Jose Tavares, a programozó Tom Hall, a 2007-es ötezer dolláros nevezési díjú WSOP H.O.R.S.E verseny győztese Freddy Deeb, az utolsó versenyben maradt híresség, a színész Nick Gonzales, a két WSOP-karkötővel és négy WPT-győzelemmel rendelkező Scott Clemens és Ottavio Tassone jutott be.

A játék gyorsan felpörgött, Jose Travares (6. hely, 5 000 dollár), Ottavio Tassonte (5. hely, 10 000 dollár), Scott Clemens (4. hely, 15 000 dollár) és Tom Hall (3. hely,20 000 dollár) kiesése után, alig 4 óra elteltével érkeztek a mindent eldöntő heads-uphoz, melyben a finálé egyetlen híressége Nick Gonzales, és az utóbbi évtized egyik legjobb pókerjátékosa, Freddy Deeb mérkőztek egymással.

A kétfős játék nem tartott sokáig, rögtön az első leosztásban all-inbe kerültek a felek. Deeb osztott nyolcasai végül kitartottak Gonzales A-6 keze ellen a Jc-7s-3c-6h-Ks boardon, így Freddy Deeb gyűjtötte be a bajnoki címet és a vele járó100 ezer dolláros fődíjat, míg Nick Gonzales a második hellyel 50 000 dollárt nyert.

Deeb a döntő asztal előtt megfogadta, hogy nyereményének felét jótékony célokra, a Mekhi Phifer’s The Vine Groupnak fogja felajánlani. Ennek megfelelően a verseny után Deeb 50 ezer dollárral növelte a jótékonysági szervezetnek gyűjtött pénzmennyiséget.