Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

27 ezerből lett 3. az ismeretlen magyar

2009.04.04. 16:18 Módosítva: 2009-04-04 16:21:24
A bácsalmási bakter9 14 óra játékkal 5 dollárból 17 ezret csinált a tavaszi online pókervébén, közel négymillió forintot nyert.

Április 2-án kezdődött a PokerStars garantáltan 30 millió dollár összdíjazású tavaszi versenysorozata, a Spring Championship of Online Poker (SCOOP). 2009 legnagyobb online versenysorazatában 22 eseményt, összesen 66 versenyt rendeznek április 2. és 12. között.

Minden nap két eseményre nevezhetnek a versenyzők, három különböző, alacsony, közepes és magas téten, így naponta összesen 6 versenyen indulhatnak a játékosok. Az első versenykör magyar idő szerint 20:30-kor, a második 22:30-kor kezdődik minden nap.

„Ezen a versenysorozaton bárki elindulhat, mindenki a saját bankrolljának megfelelő versenyre nevezhet. A hold’em őrültek a rengeteg hold’em, a változatosságot kedvelők az omaha, omaha hi/lo, H.O.R.S.E, stud hi/lo, razz, 2-7 triple draw és ötlapos pókerversenyek közül választhatnak” - mondta a többszörös WSOP-karkötős Daniel Negreanu.

Csütörtökön hatfős rebuyos No Limit Hold’em és pot limit omaha hi/lo versenyt rendeztek. Előbbit 5,50, 55 és 530, utóbbit 11, 109 és 1050 dolláros téten lehetett játszani.

A hat versenyből az 5,50 dolláros téten jutott magyar játékos döntő asztalra, az alacsony téten játszó bácsalmási „bakter9” 27134 induló közül a harmadik helyen végzett, 17 401 dollárt nyert.

Kilencen voltak versenyben, amikor bakter9 átvette a vezetést, és végül magabiztosan, chip leaderként jutott a hatfős döntő asztalra.

A fináléban hullámzóan teljesített, az elején egy rosszul időzített blöffel stackje felét elvesztette, majd A-K lapjaival beleszaladt egy short-stack A-A kezébe, és a kiesés szélére került. Nem adta fel, és agresszív játékkal két kisebb kasszát megnyert, majd Q-8-cal duplázott 4-4 ellen.

Néhány leosztással később egy újabb pénzfeldobásos szituációt nyert meg, és ezzel a második helyre ugrott. Bő fél órával később flop bubi-szettel kiejtette a flop 5-7 két párral rendelkező ellenfelét, és újra átvette a vezetést, írja a PókerAkadémia.com.

A háromfős játék nem ment a magyar versenyzőnek. A short-stack 10-7-tel duplázott A-K lapjai ellen, a blöffjeit elcsípték, és az agresszív játék nem vált be. Végül J-J-val esett ki, miután all-int adott az A-9-8-7-A boardon. Ellenfele, a későbbi győztes Eetu100 A-K-t mutatott.

A bácsalmási versenyző 3. helyével élete legnagyobb nyereményét hozta el, mindössze 5 dollárból 17 ezret csinált. Ezzel bakter9 jelenleg vezeti a magyarok 2009-es SCOOP kereseti ranglistáját.

A magyar játékos nagyon jól tejlesít az utóbbi időben, múlt héten megnyert egy 4248 fős ötdolláros versenyt, amivel 2740 dollárt keresett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?