San Remóban 6 napig küzdenek a milliókért

2009.04.18. 19:18
Április 18-án kezdődik a legnagyobb európai pókersorozat, a European Poker Tour olaszországi versenye, az EPT San Remo. Az 5 300 euró nevezési díjú főversenyen 800-an indulhatnak; 200-an online selejtezőből jutottak be.

Az EPT 5. évadjának utolsó előtti tornáját rendezik a Sanremo kaszinóban. A hatnapos verseny első két játéknapján – szombaton és vasárnap – a selejtezők zajlanak, az egyesített mezőny hétfőn folytatja, a döntő asztalt csütörtökön rendezik meg.

Az európai versenysorozat egyik legkedveltebb versenyére a világ legjobb pókerjátékosai érkeznek Európából és az Egyesült Államokból.

A PokerStars által szponzorált versenyre az online pókeroldal különösen erős csapattal érkezik, a Team PokerStars Pro tagjai közül 11-en indulnak, többek között a jelenlegi világbajnok Peter Eastgate és a világbajnoki 2. Ivan Demidov is. A helyiek az agresszív játékáról ismert háromszoros EPT 3. helyezett Dario Minieriért és az EPT-ken 10-szer fizetős helyen végző Luca Paganoért szurkolhatnak.

Rajtuk kívül az amerikai WPT-karkötős Lee Nelson, az orosz Alex Kravcsenko, a lengyel Marcin Horecki, Skandináviából Johnny Lodden, Noah Boeken és William Thorson, valamint a nőket képviselő Katja Thater erősítik a PokerStars csapatát, írja a PókerAkadémia.com.

Visszatér Olaszországba a tavalyi győztes, az amerikai Jason Mercier is. A szupertehetség élete első élőversenyén nyert San Remoban, közel 900 000 eurót vihetett haza. Azóta Mercier további két EPT-döntő asztalon játszott, egyet megnyert. Össznyereménye az európai versenysorozaton eléri a 2 000 000 eurót.

Mercier többek között az olasz Dario Minierit előzte meg a tavalyi fináléban, akinek a helyiek úgy szurkoltak, mintha egy futballmeccsen lettek volna.

„Életem egyik legjobb döntése volt, hogy tavaly indultam a San Remo-i versenyen, fordulópont volt az életemben. Az olaszok hihetetlen hangulatot teremtettek a döntő asztal napján, ilyet azóta sehol nem tapasztaltam. Nagy reményekkel utazom vissza,” - nyilatkozta Mercier.

A magyar játékosok közül egyenlőre Benkő Tibor indulása a biztos, ő a szombati 1A játéknapon kezdi meg a versenyt.