Pókerversenyt rendeznek a hokisztárnak

2009.04.20. 10:10 Módosítva: 2009.04.20. 10:10
A világbajnok svéd Mats Sundin rájátszásba jutott a Vancouver Canucksszal, a Las Vegas-i verseny csak a Stanley-kupa-döntő után lesz.

A világ legjobb pókeresei között több olyan is van, aki sportkarrierjét adta fel a kártyaasztalért, Patrick Antonius és Gus Hansen teniszezőként kezdte. Boris Becker vagy a baseballos Orel Hershiser visszavonulásuk után kezdtek kártyázni, a Vancouver Canucks jégkorongozója, Mats Sundin a pókert és a hokit párhuzamosan csinálja.

A svéd Sundin közel 20 éve játszik a National Hockey League-ben (NHL), az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban. 1989-ben ő volt az első európai játékos, akit első körben draftoltak. Klubcsapataival (Quebec, Toronto) Stanley-kupát sosem nyert, de egyénileg a világ legjobbjai közé tartozott, kilencszeres All Star-játékos.

mats

A svéd válogatottal három világbajnoki, egy olimpiai aranyat nyert, európai játékos soha nem volt annyi ideig csapatkapitány az NHL-ben, mint ő. Jelenleg a Vancouver Canucksben játszik, rájátszásba jutott. „Most a rájátszás a legfontosabb, de a póker még ebben a rendkívül kemény időszakban is segít relaxálni."

Sundin nemrég szerződött a PokerStarshoz, reméli, hogy mikor a World Series of Poker elkezdődik májusban, csapatával még versenyben lesz a bajnoki címért. A PokerStars.net felkészült Sundin fogadására, és június 18-án, az NHL-szezin lezárása után rendezik az első NHL Charity Shootout pókerversenyt a a Las Vegas-i Palms Hotel and Casino komplexumban, írja a PókerAkadémia.com.

„A Stanley-kupára már 17 éve várok, ez a legfontosabb, de természetesen nagyon szeretném megnyerni az első WSOP-karkötőmet is. Még sokat kell gyakorolnom, de nagyon gyorsan tanulok - nyilatkozta Sundin. - Bár a szerencsének is van szerepe, úgy gondolom, hogy a póker alapvetően tudásjáték. Ráadásul rendkívül izgalmas, ugyanakkora adrenalinfeltöréssel jár, mint egy-egy hokimeccs. ”