Jerney Katalin tízmilliót nyert San Remóban

2009.04.22. 21:55 Módosítva: 2009.04.22. 21:55
Az European Poker Tour San Remo-i főversenyének 4. napjára 32 kártyás maradt. Az egyetlen versenyben lévő magyar remek játékkal a 15. helyig jutott, a torna legjobb női játékosa lett, nyereménye 30 850 euró.

A magyar versenyzőnő kiválóan teljesített az elmúlt napokban és a közel 1 200 fős mezőnyben magabiztosan jutott el negyedik játéknapig. A nap elején 32-en voltak versenyben, köztük két online sztárjátékos Steven “Zugwat” Silverman és Sami “LarsLuzak” Kelopuro, a német PokerStars.de Shooting Star csapatának tagja Ben Kang és a World Cup of Poker győztes Malte Strothmann is a 1 500 000 eurós fődíjra hajtott. Jerney átlag alatti zsetonmennyiséggel, a középmezőnyből várta a folytatást.

A verseny 14 órakor kezdődött, alig 2 óra alatt tízen estek ki. Jerney utolsó női játékosként sokáig jól tartotta magát, végül azonban Dragan Galiccsal szemben all-in került: Jerneyinél A-T, a horvátnál 2-2 volt. Flopra Q-7-J , turnre K jött, és így Jerney sorral duplázott, írja a PókerAkadémia.com.

16 főnél újrasorsolták az ültetést, Jerney az online közvetített asztalra került többek között Alex Fitzgerald és Constant Rijkenberg mellé. Menetelése hamar véget ért, miután kétszer is all-int vesztett.

Az első leosztásban Jerney az ellen a Pierre Neuville ellen került all-inbe, aki egy nappal azelőtt a kiesés széléről, abszolút vert helyzetből jutott be a kifizetésbe. Neuville osztott kilencesekkel ment all-in, amit Jerney a no-limit hold’em legerősebb indulólapjaival, osztott ászokkal adott meg. A magyar hölgy 80%-os nyerési esélyekkel hatalmas favoritnak számított, ám a flopra érkező újabb kilences megpecsételte sorsát. Neuville kilences-szettje végig kitartott, így Jerney elvesztette zsetonjai nagy részét és a kiesés szélére került.

Percekkel később a magyar versenyzőnő kevés zsetonja miatt kényszerült all-inbe A-8 lapjaival. Ellenfele, William Reynolds 6-6-tal tartotta az emelést. Jerneynek ezúttal sem volt szerencséje, elvesztette a pénzfeldobásos szituációt és kiesett a versenyből.

“Ez benne van a pókerben, előfordulnak ezek a helyzetek” – nyilatkozta utólag Jerney, aki legjobb magyarként, és a verseny legjobb női játékosaként közel 31 000 eurót nyert 15. helyezésével.