Adalbert
13 °C
21 °C

Öt magyar a 2. napon Monte-Carlóban

2009.04.30. 16:14
Az EPT-nagydöntőn 3 milliárdért pókereznek vasárnapig, 935 indulóból 535 folytatja csütörtökön, Rácz Csaba átlag feletti, Markovits Ádám és Lehoczky Iván átlag alatti zsetonmennyiséggel jutott tovább.

Minden idők legnagyobb európai versenye zajlik Monte-Carlóban, a European Poker Tour 10 000 eurós nevezési díjú nagydöntőjére összesen 935-en neveztek. A keddi és szerdai selejtezőnapokról 223 és 312, összesen 535 versenyző jutott tovább a csütörtöki egyesített mezőnyű második játéknapra. A hét magyar indulóból még öt versenyben van.

A verseny első játéknapjáról továbbjutó sztárokhoz (a chip leader Lee Nelson, Luca Pagano, Dario Minieri, Marcin Horecki, Johnny Lodden, Humberto Brenes, Chad Brow, Daniel Negreanu, Raymond Rahme, Annette Obrestad, Arnaud Mattern) a második selejtezőből csatlakozott Ivan Gyemidov, Sandra Naujoks, Bertrand Grospellier, Noah Boeken, Vanessa Rousso, Joe Hachem, a világbajnok Peter Eastgate, Viktor Ramgyin, Alex Kravcsenko, Hevad Khan és Jason Mercier.

Az 1A selejtezőnapról Magyarország egyik legjobb online versenyjátékosa Trapy Péter az átlagzseton kétszeresével (106 000), a kétszeres EPT második helyezett Kaló Dénes 37 000-res stackkel jutott tovább. A fiatal tehetség Biri Balázs nem találta helyét az első játéknapon, és féltávnál kiesett a versenyből.

Az 1B napon négy magyar, a PokerStars legmagasabb, Supernova Elite-szintű játékosa Lehoczky Iván, az egyetlen magyar WPT-karkötős Markovits Ádám, Orosz János és Rácz Csaba is asztalhoz ült.

Egyedül Orosz János nem tudta felvenni a verseny ritmusát, hamar a kiesés szélére került. Orosz elsőre még szerencsésen duplázni tudott osztott tízeseivel ellenfele Q-Q keze ellen, de másodszor 2-es szettel kikapott ellenfele király magas flösse ellen és kiesett.

A többi magyar játékos a verseny nyolc vakszintje alatt végig az átlagzseton alatt, 15-30 ezer zsetonnal állt egész a nap végéig, amikor Rácz és Markovits is duplázni tudott.

A játéknap vége előtt egy vakszinttel Rácz 25 000-res stackjét duplázta meg, miután K-T lapjaival flop all-int nyert ellenfele Q-J-val kialakított flöss- és sorhúzója ellen a K-T-2-X-X boardon. Rácz Csaba végül átlag fölötti 75 800 zsetonnal fejezte be a játéknapot.

Interjú Traply Péterrel, bélabácsival:

Markovits Ádám Q-Q-val kétszerezte meg stackjét a Q-3-3-X-X boardon ellenfele K-K lapjai ellen; az all-inre riveren került sor. WPT-karkötős játékosunk egy vakszinttel később 43 000-res stackkel zárta a napot.

A nap folyamán csendesebben és feszesebben játszó Lehoczky Iván is továbbjutott, igaz, 16 000-res zsetonmennyiségével jelentősen az 52 430 zsetonos átlagstack alatt helyezkedik el.

A hét magyar indulóból öten folytathatják a csütörtöki, 2. játéknapon, ahol 500/1 000-re emelkedik majd a vakszint. A versenyről a PókerAkadémia.com szakértői a helyszínről közvetítenek.