Michael Phelpsnek nagyon megy a póker

2009.05.18. 13:42
A csodaúszó 150 indulóból lett 9. Las Vegasban, sztriptíztáncos exbarátnője szerint fizikailag leépült, folyton bulizik, már csak a kártya érdekli.

Az utóbbi években egyre több sportoló és médiasztár pókerezik: az angol válogatott futballista Teddy Sheringham, a teniszező Boris Becker, a színésznő-fotómodell Pamela Anderson után a bulvársztár Paris Hilton és az olimpiai aranyérmes úszó Michael Phelps is kártyázik szabadidejében.

A dollármilliomos médiasztár Paris Hilton 2006-ban állítólag pókeren vesztette el vadonatúj, 150 000 dollár értékű Bentleyjét. Három évvel ezelőtt a világ akkori legnagyobb pókerterme, a Party Poker felkínálta neki, hogy - egy a pókerterem által választott játékos elleni heads-upban - nyerjen egy ilyen autót.

Hilton kisasszony nem élt a lehetőséggel, de pókerkarrierjét nem adta fel; az elmúlt években több nagy versenyen, például a Los Angeles-i WPT Celebrity Classicon is indult.

Idén Paris Hilton legújabb Bentleyjét megrongálták (egy kerti partin tojásokkal dobálták meg a felháborodott szomszédok), a Party Poker ismét kapott az alkalmon, hogy felkeresse az amerikai botrányhőst.

Hilton még nem válaszolt, de lehetséges, hogy elvállalja a kihívást. Ha tényleg asztalhoz ül, a pókerteremhez visszaigazoló WSOP-karkötős Mike Sextonnal kell majd megmérkőznie, írja a PókerAkadémia.com.

A Pekingben 8 aranyat nyert csodaúszó, Michael Phelps inkább botrányaival és nőügyeivel szerepelt a lapokban az olimpia óta, kilenc hónap után a hét végén versenyzett először, a 100 pillangót és a 200 gyorsot pályacsúccsal nyerte, 100 háton Aaron Piersoltól, 100 gyorson a francia Frédérick Bousquet kapott ki a charlotte-i felkészülési versenyen.

Theresa White novembertől pár hónapig volt Phelps szeretője. A sztriptíztáncosnő állítja, az úszó folyton bulizott, bagót rág, fizikailag leépült, és beleszeretett a pókerbe.

„Rengeteg izom lement róla. Azt mesélte, már nem motiválja az úszás, amikor csak teheti, az interneten lóg és pókerezik. Folyton a kártyáról beszélt, profi akar lenni.”

Phelps már élő versenyen is indult, a 2008-as 1 500 dollár nevezési díjú Caesars Palace Classicsen 150 indulóból 9. lett, 5000 dollárt nyert.

„A vízben úgy úszik, mint egy hal, de a pókerasztalnál biztos nem az” - utalt arra egy amerikai újságíró, hogy Phelps egyáltalán nem számít könnyű kártyaellenfélnek (pókereseknél a hal szó rossz játékosra utal).