Pókerőrült a BMW lengyel sztárpilótája

2009.07.24. 23:42
Robert Kubicát a póker felfrissíti, a monte-carlói futam előtt hajnali fél kettőig kártyázott, csapatfőnöke leszidta.

A BMW sztárja, Robert Kubica régóta rajong a pókerért, felfrissíti, játék közben más világba kerül, mint a pályákon. „A póker nem olyan, mint a Formula-1, ahol minden a kiélezett versenyről, nagy sebességről és zajról szól. A póker remek szórakozás, amibe nem kell sok energiát fektetni, a pool-biliárd mellett nekem a legjobb kikapcsolódás.”

kubica

A lengyel a monte-carlói futam előtti estén még éjjel fél kettőkor is a helyi kaszinó pókertermében volt, ezért csapatfőnökétől komoly szidást kapott, írja a PókerAkadémia.com, a versenyt a 30. körben fékhiba miatt feladta.

Társai Kubicát nem csak a versenypályán, a pókerasztalnál is tisztelik. „Ő a legjobb pókeres közöttünk, szinte lehetetlen kitalálni, hogy mikor blöfföl és mikor nem” – nyilatkozta a Force India olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella.

Kubica 2006-ban Magyarországon, a Hungaroringen mutatkozott be a BMW Sauber versenyzőjeként, 2008-ban a Kanadai Nagydíjon ő volt az első kelet-európai versenyző, aki F1-es nagydíjat nyert.

Ecclestone is pókerezik

Michael Schumacher, Rubens Barrichello, Fernando Alonso, Adrian Sutil is Hold'em-ezik. A pilóták póker iránti szenvedélyét látva az F1-főnök Bernie Ecclestone ezerdolláros beülővel elindította a Paddock Club poker game-et, ahol gyakran játszik ő maga is.