Nyíltan rasszista a milliárdos pókersztár

2009.08.19. 11:43
Daniel Negreanu a világ egyik legjobb játékosa, de az élőverseny-világranglista 2. helyezettje az utóbbi hónapokban nem játékával, hanem magánéletével és világnézetével tölti meg a pókersajtót.

A kanadai évek óta meghatározó résztvevője a pókernek, közel 12 millió dollárt nyert élőversenyeken. Az idei világbajnoki sorozatban ő végzett a legtöbbször – összesen nyolcszor – fizetős helyen, mégsem játékával foglalkozik a pókersajtó: Negreanu rasszista megnyilvánulásaival és megbotránkoztató magánéleti problémájával hívta fel magára a figyelmet, írja a PókerAkadémia.com.

Egy héttel ezelőtt blogjában sértette vérig az afro-amerikaikat: előbb a fekete tévécsatorna, a BET (Black Entertainment Network) létjogosultságát kérdőjelezte meg, majd gúnyt űzött az afro-amerikai kifejezésből. Szerinte az elnevezés nem helyénvaló, hiszen európai-amerikai, ázsiai-amerikai megkülönböztetések sem léteznek.

“Negreanu felháborítóan nyilatkozott egy rendkívül érzékeny témában. Szerencsére a pókervilágon kívül nincs befolyása, különben hatalmas botrány tört volna ki” - írta róla a Gambling911 című szaklap.

A feltűnéshajhász pókeres még egy lapáttal rátett, videóblogja legutóbbi posztjában súlyos beteg édesanyja kezeléséről beszélt. Lélegeztetőgépek tartják életben, járni és beszélni nem tud, a kórházat valószínűleg sosem hagyhatja el. Fia lekapcsolná a lélegeztetőgépet, fertőzés esetén megtiltaná édesanyjának kezelését.