Két pókervilágbajnok játszik Budapesten

2009.09.12. 15:20 Módosítva: 2009.09.12. 15:20
Szeptemberben a kétszeres világbajnok pókerlegenda Doyle Brunson, és a botrányhős pókersztár Scotty Nguyen látogat Magyarországra.

Doyle Brunson közel 50 éve pókerezik, pályafutása alatt 2 összetett világbajnoki címet és további 8 világbajnoki győzelmet szerzett, ezzel minden idők második legeredményesebb játékosa.

A póker keresztapjaként emlegetett Brunson szeptember 9 -14 között lesz a róla elnevezett budapesti pókerklub vendége, ahol egy 100 + 10 ezer forintos versenyen indul, a garantált nyereményalap tízmillió forint. A verseny mellett a kihívók szeptember 12-én a készpénzes asztaloknál is játszhatnak Brunsonnal, írja a Póker Akadémia.

Az amerikai világsztár a rajongónknak is üzent: "Nem kell tőlem megijedni, bárkinek szívesen adok autogramot, bárkivel szívesen odaállok egy fotóhoz, imádom azokat az embereket, akiknek ugyanúgy szívügyük ez a gyönyörű játék, mint nekem!"

Nguyen Brunsonnal egyidőben látogat hazánkba, ám a botrányairól híres, ötszörös világbajnoki karkötős egy másik budapesti pókerterem versenyzője lesz. Nguyen egy 50 + 5 ezer forintos versenyen indul, melynek garantált nyereményalapja ötmillió forint.

Nguyen tavasszal még a visszavonulást fontolgatta, úgy nyilatkozott, ha nem nyer legalább négymillió dollárt a világbajnokságon, akkor visszavonul a pókertől; és miután mindössze 35 000 dollárt keresett a nyáron, így sokan biztosra vették, végleg elbúcsúzik a pókervilágtól.

Nem bírta sokáig póker nélkül és néhány hete ismét asztalhoz ült a WPT Legends of Poker versenyen. "Az emberek visszavonulnak, aztán visszatérnek. A Legends of Poker az én visszatérésem," mondta nevetve.