Elnézte a lapokat, dobott a világbajnok

2009.11.03. 14:15
Phil Ivey a november 7-én kezdődő világbajnoki döntő esélyese, de akkora hibát nem követhet el, mint a WSOP-főverseny utolsó játéknapján.

A fogadóirodák és a szakértők nagy része a világranglista-3. Phil Ivey-t tartja a világbajnoki cím nagy esélyesének, az amerikai 7. helyről kezdi a hétvégén a kilencfős World Series of Poker-nagydöntőt.

A 8. játéknapon (még júliusban) azonban óriásit hibázott: 24-en voltak versenyben, az átlagstack 8 119 000 zseton volt, mikor Ivey és a tőle jobbra ülő Jordan Smith összecsaptak. Flop előtt Ivey beszélt először, az amerikai UTG-pozícióból (az a játékos, aki először következik a körben) 320 000-ig hívott a 60 000/120 000-res vakszinten. Az asztalnál mindenki dobott, majd Smith a nagyvakról egymillió zsetonig emelt vissza, írja a Póker Akadémia.

Ivey tartotta a tétet, következett az 5s-Qh-10s flop. Smith elölről Ad-9c lapjaival checkelt, majd Ivey 8s-8d kezével szintén passzolt. A Qs türnön és az As riveren ismét checkeltek, a riverre Smith ászpárt, míg Ivey 8-as magas flösst alakított ki.

Smith borított először, mire Ivey fejét csóválva, bosszankodva bedobta lapjait. A vb-esélyes jóval erősebb volt ellenfelénél, hiába: az eldobott lapok miatt Smith nyerte a kasszát. Ivey elnézte lapjait, nem ismerte fel, hogy flösse van, ezért vesztette el a hatalmas potot.

A vb-döntőben egy ilyen hiba akár a kiesést is jelentheti a short-stackként induló amerikainak. „Ha nyerni akar, akkor nem hibázhat. Ilyen leosztások nem fordulhatnak elő”- nyilatkozta egyik rajongója.

Az amerikai a hétvégén nem csak a világbajnoki címet szerezheti meg, az összetett világranglistán is feljöhet az első helyre, ehhez a legjobb 5-ben kell végeznie.