Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy magyar sem ért pénzbe Portugáliában

2009.11.09. 16:21
Mind a 8 magyar játékos kiesett a Betsson Estoril Live főversenyéről, hosszú idő után először jutott magyar versenyző a kifizetésbe egy nagy versenyen.

271-en neveztek a Betsson Estoril Live eseménysorozat főversenyére, köztük nyolc magyar: Darabos István, Drizner Péter, Hajdú János, az egyik legjobb magyar online versenyjátékos Krikkay Péter, a Pokerakademia egyik főszerkesztője Lanszki Zoltán, Lukács Tamás, Szalay József valamint Takács Péter.

Az első játéknapon, szombat a magyarok többsége rosszul kezdett, Szalay József, Drizner Péter és Lukács Tamás viszonylag hamar kiestek a versenyből.

Fél órával később Lanszki Zoltán is a kiesés szélére került: nehéz asztalt fogott ki, balján a PokerStars Team Pro Johnny Lodden, jobbján a tavalyi győztes Kristian Aksnes ült. Lanszki több alkalommal kapott ki nyert helyzetből, flopolt ász-drillel, osztott ászpárral is vesztett, végül short-stackként 9-6-tal esett ki, írja a Póker Akadémia.

Sokáig úgy tűnt négyen továbbjutnak a következő játéknapra, ám az átlagstackkel álló Hajdú János és Krikkay Péter közvetlenül az utolsó vakszint vége előtt búcsúzott. Mindketten A-K-lyal kerültek all-inbe flop előtt, ám mindketten hátrányban találták magukat – Hajdú A-A-ba, Krikkay K-K-ba szaladt bele. Egyikük sem javult a boardon, kiestek.

A második napra short-stackként jutott tovább Darabos István és Takács Péter. Előbbi mindössze 11 000, utóbbi 19 000 zsetonnal kezdett a 600/1200-as vakszinten, így egyiküknek sem volt sok mozgástere, többnyire all-in vagy fold taktikát kellett alkalmazniuk.

terem

Közvetlen a játéknap elején Darabos is kiesett a versenyből, miután A-8 lapjaival all-int vesztett ellenfele A-Q keze ellen. Takács egy vakszinttel később búcsúzott, mikor 7-8-cal pénzfeldobásos all-int vesztett ellenfele 4-4 keze ellen.

A legjobb magyar eredmény így Takácsé (71. hely), azonban ő sem ért a kifizetés közelébe.